Even kletsen: Op de helft van het jaar

Ik vond het wel weer eens tijd. Tijd om niet alleen een Word-documentje te openen, maar er ook daadwerkelijk wat in te typen. Ik was laatst een lijstje in het maken in mijn hoofd met dingen die ik het meest mis aan vroeger, en ‘schrijven’ was één van die dingen. Ik schrijf al jaren geen verhalen meer, maar nu dus zelfs ook geen blogs, en dat vind ik toch wel een beetje een schande. Maar de waarheid is: ik voel me een beetje leeg, alsof ik helemaal niets heb om over te schrijven. Maar goed, ik moet en zal weer eens bloggen (oma begint zich al zorgen te maken), dus ga ik maar even doen alsof ik wél iets te vertellen heb. Dus bij dezen: een soort persoonlijke update, met de oplossing van het studiemysterie en mijn vakantieplannen en zo.

Het studiemysterie
Ik zou de eerste helft van 2016 geloof ik niet per se een geweldige periode willen noemen. In januari had ik nog gewoon stage, maar daarna ging het voor mijn gevoel allemaal een beetje bergafwaarts. Op een gegeven moment lag ik gewoon dagen lusteloos op de bank niks te doen. Dat klinkt heel dramatisch, maar ja, ik hád ook niets te doen. Ergens in maart schreef ik een stukje over mijn studie en toen was ik nog matig positief, maar dat was vooral omdat al mijn hoop was gevestigd op de specialisatie Tekstschrijven. Maar die specialisatie stelde eigenlijk helemaal niet zoveel voor – zeg maar niks. Ik kreeg toentertijd ook al reacties waarom ik niet gewoon naar de universiteit ging en toen ging ik er toch weer over nadenken. Ik schreef me in voor twee verschillende studies, twijfelde heel lang en negeerde iedereen die ernaar vroeg, maar inmiddels ben ik eruit: naast mijn hbo-studie ga ik volgend jaar Nederlandse Taal en Communicatie aan de UvA studeren. Tegelijk, ja.

Ik hoop dus dat ik vanaf september weer een beetje een leven heb en dat ik de afgelopen maanden zo snel mogelijk kan vergeten. Een soort frisse start, of zo. Ik wil heel graag positief zijn, maar ik wil ook eerlijk zijn, en dan moet ik zeggen dat ik de afgelopen maanden gewoon heb verspild. Ja, ik heb veel leuke dingen gedaan omdat ik heel veel tijd had. Maar ik heb ook kansen laten liggen, heb heel veel tijd verloren laten gaan en zat gewoon niet helemaal lekker in mijn vel. Dus: op naar een beter tweede halfjaar.

En ja, die frisse start vind ik ook doodeng. Ten eerste: ik ben best wel lui, dus twee studies volgen kan ik in theorie misschien wel aan, maar in de praktijk is dat nog maar de vraag. Ten tweede: het is een jaar geleden dat ik de meeloop- en matchingsdag had van Taal en communicatie, dus ik weet niet eens meer precies hoe de studie nou in elkaar zit. Bovendien besloot ik aan het einde van de zomer toen om de studie niet te gaan doen, en dat zal ook wel een reden hebben gehad. Ik ben bang dat ik nu alleen maar een universitaire studie wil doen omdat ik gewoon snak naar iets op een normaal niveau, niet omdat ik er echt geïnteresseerd in ben. Daar zullen we dus snel genoeg achter komen. En ten derde: ik ben heel bang dat ik dadelijk niet meer ‘de beste’ ben. Het klinkt natuurlijk echt heel stom, maar in het kader van eerlijk zijn: ik ben er best wel aan gewend geraakt om altijd de hoogste cijfers van de klas te halen. Maar de kans is vrij klein dat ik ook op de uni opdrachten terug krijg met een dikke vette tien en de woorden ‘Je kunt zo aan de slag bij een magazine.’ (jup, that just happened). Het voelt een beetje alsof leren het enige is waar ik echt goed in ben, en ik weet niet of ik wel tevreden kan zijn met lagere cijfers, zelfs als die veroorzaakt worden door een extra studie.

IMG_6834Tijdens een bloggersmeeting in Utrecht zaterdag. Lisa’s broodje zag er vet fancy uit, afgezien van het feit dat ik geen paprika lust. Mijn burger zag er minder fancy uit, maar was wel heel lekker.

Maar eerst nog juli en augustus
Want ja, waarom zou ik pas in september weer ‘gaan leven’? Eerlijk is eerlijk: als ik echt twee studies ga doen, zal ik wel veel minder tijd hebben voor leuke dingen, dus die moet ik dan maar in de zomervakantie proppen. Het gebrek aan studenten-OV maakt het wel íets lastiger om met mensen af te spreken en zo, maar goed. Aan het begin van het jaar dacht ik nog dat ik dit jaar dan echt in mijn ééntje zou gaan Interrailen. Blijkt dus dat ik ineens veel minder goed ben geworden in alleen zijn, dus voor nu heb ik dat idee maar laten varen. In plaats daarvan ga ik met mijn ouders mee naar Frankrijk. Ik woon sinds maart praktisch weer thuis (als in: ik heb mijn kamer in Amsterdam nog wel, maar heb niet echt redenen om er te zijn) en hoewel ik af en toe wat eh, meningsverschillen heb met mijn ouders, stel ik hun gezelschap wel weer veel meer op prijs.

Frankrijk is eerlijk gezegd niet mijn eerste keuze, niet alleen vanwege het gebrek aan vegan eten, maar ook omdat we er praktisch elk jaar heen gaan en ik wel eens toe ben aan iets anders. Maar ik verheug me er ook op. Hele dagen lezen in de hangmat, Franse marktjes bezoeken, achter mijn ouders aan sjokken door de bergen en klagen over hitte en elke avond salade eten (dat is beter dan het klinkt). Ik ben al twee jaar niet op vakantie geweest en misschien ben ik wel weer eens toe aan iets wat in ieder geval lijkt op een soort van avontuur.

Er blijft dan wel nog ongeveer een maand over van de vakantie, en ik heb eerlijk gezegd geen idee wat ik daarmee ga doen. In de ideale situatie ga ik lekker veel bloggen (maar who am I kidding, de kans is net zo groot dat er twee maanden gewoon niets online komt), het schrijven oppakken, tekenen en fotoboeken maken, dat soort dingen. Oh, en lezen, want ik loop hopeloos achter op mijn reading challenge.

IMG_5963

Deze foto is echt compleet random, maar ik wilde ‘m jullie niet onthouden, want KIJK DAN HOE SCHATTIG. Ik heb een soort haat-liefdesverhouding met dierentuinen, maar absoluut een liefdesverhouding met zwartstaartprairiehondjes. 

Toch nog even over mijn blog
Mijn foodblog bestaat inmiddels een maand en het gaat GOED. Ik vind het leuk, ik krijg enthousiaste reacties en zelfs ook foto’s van mensen die mijn recepten maken (dat heb ik echt nog nooit gehad). Ik houd me prima aan mijn blogschema en nou ja, beter kan eigenlijk niet. Met Muy Maaike is het een ander verhaal. Ik had een heel mooi blogschema bedacht, maar het wil gewoon even niet lukken. Ik heb zelfs overwogen om gewoon helemaal te stoppen, maar daar ga ik spijt van krijgen, dus zet ik het nu maar gewoon even op een laag pitje. Nu ik dit aan het typen ben, mis ik het wel, lange stukken schrijven over van alles en nog wat. Maar zodra ik ook maar iets wil typen wat ook ergens op slaat, wordt het allemaal stom. Dus als ik zin heb deze zomer, zal ik wat schrijven – en anders gewoon niet. Easy as that.

Dus… hoe gaat het met jullie?

Liefs2

 

 

6 thoughts on “Even kletsen: Op de helft van het jaar

 1. Whooh, twee studies klinkt heel heftig, maar ik weet bijna zeker dat jij dat wel aankan. Nu eerst lekker vakantie en hoewel Frankrijk niet je eerste keus is, kun je wel je reading challenge bijwerken. Met mij gaat het ook goed: stage gevonden voor volgend jaar en druk bezig met de laatste loodjes van dit jaar. :)
  Judith onlangs geplaatst…Recensie: Hallo, tot ziens en alles daartussenMy Profile

 2. Spannend die twee studies! De universiteit klinkt moeilijker dan dat het is hoor :) Het is meer veel werk dan dat het moeilijk is, vooral als je iets studeert dat je heel leuk vindt. En voor die maand die je nog vrij hebt: waarom ga je niet alsnog er in je eentje op uit? Op reis alleen zijn is iets heel anders dan thuis alleen zijn. Je hoeft niet meteen heel Europa door, maar je kunt ook een midweek een stedentrip maken of een Grieks eiland bezoeken ofzo. Een leuke manier om die vakantie door te komen! :D
  Sabine onlangs geplaatst…Een Colombiaans recept: linzen met rijst en groenteMy Profile

 3. Wauw Maaike, wat kan jij leuk schrijven! Dit is de eerste keer dat ik iets van je lees en ik ben erg onder de indruk :). En met ‘leuk’ bedoel ik dus góed.
  Ik herken me heel erg in je verhaal, maar vind het knap dat je gewoon doorzet. Je bent niet helemaal tevreden met jezelf, maar je gaat niet bij de pakken neerzitten. Dat bewonder ik erg!
  Heel veel geluk met je studies, ik weet toevallig dat de studie Nederlands erg leuk is (al heb ik dan niet aan de UvA, maar aan de VU gestudeerd). En ik vind toch echt dat je niet te streng moet zijn voor jezelf ;).

  Groetjes, Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge