Even kletsen: Hipstermeisje, vegan-update en WinterBBB

Ik kan natuurlijk weer beginnen met een ‘ja ik was van plan om in januari enigszins regelmatig te gaan bloggen maar’-zin. Doe ik niet. Of nou ja, nu heb ik het technisch gezien wel gedaan, maar het belangrijkste is vooral dat ik nog leef. Hadden jullie niet verwacht, hè? Gelukkig is het toch zo, en ik had wel weer eens zin om even te kletsen! Vandaar dat ik, om 10 voor 10 op zondagochtend, in mijn pinguïnpyjama achter mijn laptop zit. Mét de Sunday Morning-playlist op de achtergrond. Om weer eens wat in het wilde weg te typen. Voelen jullie de sfeer? Mooi.

Dit is namelijk het eerste weekend in tijden waarop ik helemaal niets heb, volgens mij. Niet dat ik het verschrikkelijk vind om wél plannen te hebben, maar toch. Ik heb mezelf gisteren (eergisteren voor jullie) verplicht laten uitslapen, nadat ik de nacht ervoor nog geen 5 uur had geslapen omdat ik een deadline van school had. Voor de duidelijkheid: uitslapen betekent bij mij dus slapen tot kwart voor tien. Afijn, die deadline is nu achter de rug, maar mijn stage helaas ook. Bijna drie maanden liep ik stage bij Folia (het blad van de UvA en de HvA) en hoewel ik er vrij weinig over verteld heb, vond ik het superleuk. Maakte mijn keuze om door te gaan met het hbo voor de stages toch nog een heel klein beetje goed. Ik heb best veel geschreven, en ben er vooral achter gekomen dat ik ‘echte journalistiek’ toch veel leuker vind dan schrijven voor een vrouwentijdschrift. Oh ja, en dat bellen helemaal niet zo eng is.

Het ‘normale leven’
En nu begint het ‘normale studentenleven’ weer. Ik vind het ontzettend jammer dat mijn stage is afgelopen, maar ik moet toegeven dat ik het ergens ook wel fijn vind om niet om elke dag half 7 thuis te komen en dan nog te moeten koken en zo. Het enige voordeel is dan ook dat ik nu weer kan gaan bloggen. Met daglichtfoto’s en zo. Maar zó veel vrije tijd had nou ook weer niet gehoeven: ik heb zes colleges per week, drieënhalve dag vrij. Niet helemaal wat ik me voorstelde van een specialisatie, maar we zullen zien. Ik denk er zelfs over om te proberen vanaf maart ergens voor drie dagen stage te gaan lopen. Klein probleempje: de enige vacatures die ik die zijn voor marketingstages of dingen bij vrouwensites – die ik eigenlijk al meteen afschrijf omdat ze meestal redactie stagiaire in de titel hebben staan. Met spatie dus. En mocht je het je afvragen: dat hoort dus niet.

AubergineGevulde aubergine met linzen en granaatappelpitjes als eerste vegan maaltijd. <3 Recept volgt! 

Vegan-update
Goed, dat was wel ongeveer hoe mijn leven er nu voor staat – en er de aankomende weken voor gaat staan. Mijn blog weer oppakken en lekker veel vegan koken. Jup, ik ben inderdaad begonnen met veganistisch eten. Niet voor 19 dagen of een maand, maar voor onbepaalde tijd. Ik merk dat ik er nog niet zo veel mee bezig ben in mijn hoofd; laatst at ik zonder nadenken een cracker van een collega en achteraf bedacht ik pas dat ik de ingrediëntenlijst helemaal niet had gecheckt. Maar hoewel dat nog wel moet komen, is het ook wel fijn om niet te voelen alsof je dingen niet meer mag. Mijn ouders denken nog wel heel erg zo, dus dat is nog een dingetje, maar ik wil dit gewoon heel graag. Ga ik nu niet al te veel over uitweiden, want jullie gaan er ongetwijfeld nog heel veel over lezen: recepten, hotspots, kookboekrecensies…

Lekker hipster
Oh ja, en ik ga heel veel platen draaien. Je weet wel, LP’s. Ik heb namelijk een platenspeler voor mijn verjaardag gekregen! Een lichtblauwe, en hij is geweldig. Lekker hipster ook, want daar houden we van. Geen zorgen, ik ga niet ook aan de landkaarten en cactussen beginnen. Maar ik houd van oude muziek en dus ook van platenspelers. Klein dingetje: ik moet nog wel ‘even’ heel veel platen zien te scoren. Liefst uit de jaren ’50 en ’60 (rock-‘n-roll <3), country mag ook. Dat wordt dus weer kringloopstruinen, maar in de kringloop bij mijn ouders hebben ze alleen maar slechte dingen en in Amsterdam ga ik het niet eens proberen – daar zijn alle mooie dingen volgens mij binnen een mum van tijd weg. Dus als iemand nog een toffe kringloop weet: let me know! (Oh ja, en een plaatje van de platenspeler komt nog. Ik ben zo iemand die dit blogje dan per se op 1 februari online wil zetten als symbolische goede start van een nieuwe blogperiode en ik ben nu bij mijn ouders, dus vandaar.)

Books, Blogs & Borrel
Die dagen dat ik vrij ben, 2 hele en 3 halve dagen per week, heb ik trouwens nog bijna niks ingepland. Voelt een beetje leeg, maar ik hoop dat ik leuke dingen kan gaan doen: lezen, geitenboerderij, met bloggers afspreken. Want bloggers zijn leuk, en afgelopen donderdag bewijst dat maar al te goed. (Vinden jullie dat geen mooi bruggetje?) Ik ging namelijk voor de derde keer naar de Books, Blogs & Borrel van uitgeverij Zomer & Keuning, waar ik al ontzéttend lang naar uitgekeken had. Ik mocht, samen met Kelly, met Deisy meerijden, wat heel fijn was. We kwamen wel iets te laat, wat zomaar zou kunnen komen doordat ik de tijd verkeerd in mijn hoofd had. Oeps.

DSC_0362Groepsfoto van de WinterBBB

Er waren weer een aantal presentaties – over Jojo Moyes, Urban Fantasy, New Adult en het nieuwe spel Nomizo, en van Mel Wallis de Vries en Mireille van Hout – en tussendoor lekker kletstijd. De presentaties vond ik dit keer op zich niet heel geweldig, hoewel ik er twee een beetje gemist heb omdat ik mijn mening over de covers van de NA-boeken aan het opschrijven was, haha. Mel Wallis de Vries was trouwens wel heel hilarisch, en ik ben heel benieuwd geworden naar het boek van Mireille van Hout. Hoe dan ook, vooral leuk was het borrelgedeelte: ik sprak met een paar mensen van de uitgeverijen, met Dagmar en met een heleboel andere leuke bloggers. Over boeken én over andere dingen. En dat was zo gezellig dat ik aan het einde van de avond letterlijk pijn had aan mijn kaken van het vele lachen. En dan te bedenken dat ik het merendeel van de mensen die ik kende niet eens goed heb gesproken. Dagmar, bedankt voor het organiseren!

Recensiewachtrij
In de goodiebag zaten het boek van Mireille van Hout, een Urban Fantasy-boeken én Misschien ooit, het nieuwe boek van Colleen Hoover. Dat had al gelezen, en daar staat mijn quote in, yay! Zó tof. Recensie volgt later deze week. Ik begin trouwens een aardig recensieprobleem te krijgen: zoals jullie wellicht weten, heb ik een Word-bestandje met de naam ‘recensiewachtrij’. Ik plaats hooguit één keer per twee weken een boekrecensie, een periode waarin ik meestal minstens twee boeken lees. Gevolg: ik heb nog recensie staan van boeken die ik afgelopen zomer las, en zelfs de zomer daarvoor. HELP. Op een extra boekenblog zit ik ook niet te wachten, maar zo gaat het ook niet echt. Niet dat jullie er iets aan kunnen doen, maar ik moest het gewoon even kwijt, haha.

Ik ben inmiddels al bijna 1200 woorden verder (sorry sorry sorry), dus ik ga nu weer afsluiten. Het plan is dus om vaker te gaan bloggen, zodat ik mijn kletsblogjes ieeets korter kan houden. Maar ach, wie houd ik ook voor de gek, dat kan ik helemaal niet. Hoe gaat het trouwens met jullie?

PS. Oh ja! Ik ga morgen beginnen met een 100 happy days of Maaike-challenge (tenzij iemand een leukere naam weet, haha) op Instagram. Volg me daar vooral even als je dat nog niet doet!

Liefs1

 

 

 

 

 

20 thoughts on “Even kletsen: Hipstermeisje, vegan-update en WinterBBB

  1. Haha, daar hoef je geen sorry voor te zeggen hoor! Natuurlijk zou ik graag zien dat meer mensen vegetariër zouden worden, maar het is gewoon ieders eigen keuze. :)

 1. Ik vond het echt heel erg leuk om je ontmoeten! Je bent een hele leuke meid! Ik vond het Winter #bbb event ook erg gezellig en er komen veel mooie, leuke dingen aan! Ik vind het heel erg interessant dat je vegan eet, dat ga ik zeker blijven volgen.

  Heel erg leuk dat je dus wat recepten gaat plaatsen, want zelf wil ik minder vlees eten en ik ben altijd inspiratieloos voor recepten.
  Kelly onlangs geplaatst…Photodiary #155 Boekenevent, zieke Senna & Sushi-workshopMy Profile

  1. Lief! Ik vond het ook supergezellig, misschien kunnen we bij de volgende BBB weer samen rijden ;) (of zien we elkaar al eerder, kan natuurlijk ook). Supergoed dat je minder vlees wil eten trouwens! Je ontdekt vanzelf lekkere nieuwe recepten, dat duurt altijd even (zal bij mij nu ook wel zijn, haha).

 2. Joepieee, leuk allemaal. Die BBB lijkt me super leuk en gezellig, gaaf om bloggers in het echt te ontmoeten! Ik moest een beetje lachen om je stukje over ‘redactie stagiare’ maar ik snap het wel heel goed: je wilt toch ergens stage lopen waar het ook echt goed is allemaal. Ben heel benieuwd wat voor leuks je gaat vinden, tof dat je zoiets wilt gaan doen in ieder geval!
  Sonja onlangs geplaatst…Hoogtepunten van de maand ♡ JANUARIMy Profile

  1. Ja, precies! Anders zou ik liever hun eindredactie doen, maar ja, dat mag waarschijnlijk niet als stagiaire, haha (hoewel ik er wel eigenwijs genoeg voor ben… afijn). En ja, bloggers ontmoeten is leuk! :)

 3. Fijn dat je stage zo goed is bevallen (als je mijn studie was gaan doen had je gewoon universiteit én stage. Nee oké, grapje)! Ik hoop heel erg dat ik ook zo’n fijne ervaring ga krijgen, haha. Aawh, als je zo’n lange wachtrij hebt moet je misschien toch maar iedere week een recensie plaatsen? Ik ben heel erg benieuwd naar je Instagram challenge en je recepten want ik ben echt nog een beetje verdwaald als ik eens veganistisch wil koken. En ik heb ook maar drie keer in de week drie uur les, vind ik stiekem helemaal niet erg. En ik heb al zin om vegan cupcakes te gaan eten!
  Lisa onlangs geplaatst…Week 3 & 4: tentamens, commissieweekend en exchangeMy Profile

  1. Haha, ja, maar jouw studie ís ook gewoon veel leuker, behalve dan dat ie in het Engels is… En komt goed met jouw stage joh. :) En jij hebt dan wel zo weinig les, maar jij moet ook nog wel dingen thuis doen toch? Vrees dat ik dat ook niet hoef. Maar ach, misschien valt het allemaal mee. (Over die recensie elke week twijfel ik heel erg… Maar daar val ik je nog wel een keer over lastig, haha.) Ik denk dat mijn vegan recepten in het begin nog supersaai zijn, maar hopelijk wordt het vanzelf beter!

 4. Leuk om weer eens zo’n stuk over jouw leven te lezen. De WinterBBB ziet en klinkt echt heel gezellig. Knap trouwens dat je (volledig) vegan wil gaan eten. Ben benieuwd naar recepten, hoewel ik (en mijn gezin hier thuis) enorm van vlees houden. Wie weet zit er iets lekkers tussen. Lastig hoor met al jouw recensies, haha ik lees juist veel te weinig boeken om recensies over te schrijven.
  Judith onlangs geplaatst…Auteursrecht op de verlichte EiffeltorenMy Profile

 5. Wat tof dat je gaat proberen helemaal veganistisch te eten. Ik zou het zelf niet kunnen maar ik wil wel graag minderen met vlees. Ik denk trouwens dat ook het veganistisch eten tijd nodig heeft, je moet toch een patroon doorbreken.
  De WinterBBB ziet er echt gaaf uit! Hartstikke stoer :)
  Madelon onlangs geplaatst…Dit was januariMy Profile

 6. Mijn twee beste vriendinnen zijn ook vegan en daardoor eet ik nu ook vaker vegan haha! Ik vind het wel grappig dat je sommige dingen, waarvan je het totaal niet verwacht, gewoon mag eten. Bijv. oreos of bepaalde merken melk hagelslag. Je zou toch zeggen dat er melk in zit, maar nee hoor haha! x

 7. Oh een platenspeler, die hebben wij ook. En we doen er werkelijk niets mee. Maar dat ding kan niet weg, het zit namelijk op de oude stereotoren (watte?) van mijn man, die hij weer van zijn overleden opa heeft gekregen toen hij jong was. Je kan er zelfs cassettebandjes (watte x2?) mee afspelen. Wel heb ik trouwens één LP liggen hier thuis, toen ik bij de opening was van een restaurant in Eindhoven. Nog nooit gedraaid… Wel voel ik me ineens ook heel hipster haha
  Cindy onlangs geplaatst…To co-sleep or not to co-sleepMy Profile

 8. Hee Maaike! Toen ik je reactie op mijn blog dacht, neeejoh haha, hoe kan dat? e mooi dat ik je op deze manier weer tegenkom, leuk! Ik ben inderdaad begin 2016 weer begonnen met bloggen :) Jouw blog is ook echt onwijs leuk en ik ga je zeker volgen via Bloglovin’. Wat gaaf dat je stage hebt gelopen bij Folia. En grappig dat je vegan eet, ik doe dat ook zoveel mogelijk. Hoe gaat ie verder? Misschien kunnen we eens afspreken in Amsterdam om een vegan taartje te eten? :)

  Liefs, Janna
  Janna onlangs geplaatst…5 x treinappMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge