Even kletsen: Glitters, geitjes en blogdipjes

Bovenstaande foto vind ik leuk. Omdat het lijkt alsof de hemel lacht en de zonnebloemen ook, terwijl het eigenlijk regent. Ik weet niet waarom ik dat leuk vind; misschien omdat je een verkeerde interpretatie hebt tot je het weet. Afijn. Eigenlijk heb ik helemaal niets om over te kletsen. Of nou ja, er is natuurlijk altijd iets om over te kletsen, als je maar gewoon begint. Dus dat doe ik. Ik begin te typen, omdat ik daar gewoon weer even zin in heb. Soms heb ik dat. Toegegeven, vaker op mijn blog dan in het echte leven (het zal je verbazen hoe vaak ik gewoon geen zin heb om te praten), maar dan spaar ik alleen maar meer onzin op om hier lekker te kunnen spuien. Dus pak er lekker een kop thee bij en lees mee met dit random kletsblogje!

At the moment
Op het moment dat ik begin met schrijven is het zaterdagavond. Voor veel mensen misschien een avond om de stad in de gaan, zich helemaal lam te zuipen en de volgende dag allemaal foto’s op Facebook te zetten met de blije mededeling dat het een onvergetelijke avond was (terwijl ze de helft nu al niet meer weten door alle alcohol). Voor mij een avond van bankhangen, thee drinken, lezen en, in dit geval, bloggen. En ik heb mijn Discover Weekly-playlist op Spotify aan; geweldige verbetering vind ik dat. Mijn vader zit ondertussen onderuitgezakt op de bank voetbal te kijken, dus af en toe hoor ik het geschreeuw van de commentator door de muziek door. Ik snap werkelijk waar niet waarom die mensen altijd zo schreeuwen. Echt niet.
De oven staat al aan sinds vanochtend (niet zo groen, ik weet het); momenteel verspreidt de geur van geitenkaas zich door het huis. Ik lust geen geitenkaas, maar hé, het gaat om het idee. Morgen vieren we de verjaardag van mijn zusje (ze was twee weken geleden al jarig), en de dag van tevoren is het altijd een drukte van jewelste. De keuken staat nu vol met drie taarten, een pizza, hartige taarten en salades (mijn moeder en zusje zijn lekker bezig geweest). En dan heb ik vanavond ook nog quesadillas en tortizza’s gemaakt, maar die zijn nu op (recepten komen binnenkort op sevendays.nl). Eigenlijk ben ik ontzettend moe op het moment, dus het duurt niet lang voor ik naar bed ga (dat was ik toch al van plan, want ik wil morgen hardlopen), maar ik wilde toch nog even een stukje aan een blog schrijven. Dat had ik immers al veel eerder willen doen; vandaag zou mijn blogdagje zijn, maar daar is niets van gekomen. Tot nu dus.

Het gaat goed
In Q&A’s aan bloggers wordt altijd gevraagd hoe het nu met ze gaat. Ik doe geen Q&A’s, want ik ben er vrij zeker van dat ik maar heel weinig vragen zou krijgen als ik het zou proberen, maar ik ga die vraag toch lekker beantwoorden. Ja, het gaat goed! Ik moet wel zeggen dat ik nog steeds niet echt het idee heb dat ik vakantie heb. Ik loop nog steeds drie dagen per week stage bij Blossom Books (aankomende week is mijn laatste week) en hoewel ik dat superleuk vind én nog 4 dagen per week vakantie heb, betrap ik mezelf er toch af en toe op dat ik denk ‘na de vakantie, als ik weer tijd heb…’. Zó slecht, haha. Na deze week heb ik wel nog anderhalve week écht vrij, wat ik wel heel fijn vind. Ik wilde eigenlijk nog een midweek naar Barcelona of Parijs gaan, maar dat wordt bij nader inzien toch wat prijzig. In dat geval ga ik waarschijnlijk nog een paar dagen naar Antwerpen en/of Gent. Mijn ouders zijn inmiddels weer thuis van drie weken Zweden, dus ik ben wel weer elk weekend bij hen, wat ik ook al fijn vind, maar ik wil er eigenlijk toch nog wel even uit. Tips voor ho(s)tels in Antwerpen/Gent zijn dus welkom! Maar het gaat dus goed met mij; ik doe wat ik leuk vind en dat voelt heel goed. Oh, en voor degenen die zich afvragen hoe het nou zit met die studie van mij: ik denk dat ik toch het hbo blijf doen en niet overstap naar de universiteit, mits ik allerlei dingen in mijn huidige studie kan proppen. Ik ben er nog steeds niet helemaal zeker van, maar ik kan niet eeuwig blijven twijfelen. Als ik echt doorga moet ik trouwens nog wel ‘even’ een stage regelen voor november t/m januari, wat in die periode nog knap lastig blijkt.

IMG_9227

Ik word een interieurjunkie
Om maar even heel abrupt van onderwerp te switchen, ga ik nu over op glitters. Ja. Ik kan nu namelijk niet om glitters heen, want het hele huis ligt er vol mee. En dan bedoel ik ook echt het hele huis. De tuintafel (da’s technisch gezien niet in huis, maar oké), de eettafel, mijn jurkje, mijn mobielhoesje en mijn slaapkamer. En mijn DIY-projectje, maar dat is dan ook de enige plek waar die glitters horen. Ja, je leest het goed, ik heb een DIY gemaakt. Eindelijk. Ik ben gek op knutselen, maar ik doe het bijna nooit. Nu gaat daar echter verandering in komen, want ik ben in een week van mijn-kamer-is-wel-goed-zoals-ie-is getransformeerd in een interieurjunkie. Ik maakte een Pinterestaccount en sindsdien is mijn hoofd alleen maar bezig met het bedenken van hoe ik mijn kamer wil en wat ik allemaal zelf kan maken. Een paar maanden geleden bedacht ik al het idee om een blogproject te maken van het pimpen van mijn kamer, dus wie weet doe ik dat nog wel. Voor nu ben ik nog even druk met het doorbladeren van de IKEA catalogus, want het is echt bizar hoe blij ik daar ineens van word. Ik geloof dat ik nog een beetje moet wennen aan deze kant van mezelf. Maar ik hoop niet dat het een fase is, want ik vind het wel leuk om creatief bezig te zijn.

Doei blogdip (en nu echt)
Ik noemde net al dat ik bezig was met dingen die ik leuk vind, en naast die interieurdingen, hoort bloggen daar ook bij. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar ik heb geconstateerd dat ik de afgelopen maanden langzaam mijn plezier in het bloggen aan het verliezen was. Ja, ik deed het wel regelmatig, en soms vond ik mijn eigen artikelen nog leuk ook. Maar ik had met mezelf afgesproken dat ik het geen ramp zou vinden als er een paar dagen geen blog online zou komen, en zodoende waren er weken waarin ik niet eens aan bloggen dacht. En dat voelde vreemd. Anderhalve maand geleden schreef ik wel heel leuk dat ik uit mijn blogdipje was, maar een week later voelde dat al niet meer zo. Nu wel. Denk ik. Hoop ik. Vorige week kwam ik op het geweldige idee om bloggen weer serieus te nemen. Om duidelijk voor mezelf te krijgen waar ik over wil schrijven, zodat ik de homepage van mijn blog ook echt met een glimlach kan bekijken. Dus dat deed ik. En de afgelopen week werkte het al meteen! Ik hoop dat ik dat ik dat kan doorzetten, want bloggen is gewoon hartstikke leuk en ik wil dingen delen die ik zelf ook zou willen lezen. En ik houd van blogland. Oké, dat is misschien een beetje random, maar ik heb echt zulke leuke mensen ontmoet door het bloggen. Dat wilde ik gewoon even zeggen.

IMG_9122

Geitjes aaien en agenda’s
Ik zei schreef net wel dat ik het gevoel had dat ik nergens tijd voor had deze vakantie, maar ik ben trouwens wel lekker bezig met het afstrepen van dingen op mijn summer bucketlist. Zo ben ik twee weken geleden op een zonnige zondagmiddag naar de geitenboerderij gefietst. Nog geen halfuur fietsen van mijn huis, en ook nog eens een heel mooie route, dus ik snap niet waarom ik het niet vaker heb gedaan. Want dan heb je dus ook nog die geitjes. Die lieve, schattige geitjes die heel misschien bij je blijven zitten. Als je geluk hebt. OH, en nog iets: ik heb een agenda gekocht! Een filofax-look-a-like-agenda van de HEMA en ik ben verliefd. Misschien schrijf ik er nog wel een artikeltje over, want ik ben SO EXCITED. (Ik gebruik het woord excited bijna nooit.)(En al helemaal niet in hoofdletters.)(Dus dan weten jullie hoe erg ik het meen.)(Het is echt belachelijk hoe blij ik word van stationery.)

At the moment 2.0
Het is inmiddels zondagochtend. Ik had mijn wekker vroeg gezet om te gaan hardlopen, maar het regent. Geen miezer, maar grote druppels. Niet groot genoeg om zo lekker te tikken tegen mijn raam, dat is dan wel weer jammer. Of de wind staat gewoon verkeerd. Misschien ga ik over een halfuurtje nog wel even hardlopen, misschien ook niet. We keken op buienradar en zagen dat precies boven Arnhem een grote wolk hangt, en die blijft nog wel even.

Ik weet niet hoe het komt dat ik nu ineens ruim 1300 woorden verder ben. Ik vind het fijn om dit soort dingen te schrijven/ Ik schrijf dan wel elke avond in mijn dagboekje, maar soms is het ook gewoon fijn om het wat uitgebreider te doen. Fijn om gewoon maar ergens te beginnen en dan een beetje over van alles en nog wat typen. Fijn om me geen zorgen te maken over of het wel nut heeft wat ik schrijf. Want ja, dat heeft het toch niet. En misschien boeit dit jullie ook wel niet. Maar misschien ook wel. In ieder geval ga ik nu maar afsluiten. Een heel fijne zondag gewenst! Wat ga jij doen vandaag?

 

11 thoughts on “Even kletsen: Glitters, geitjes en blogdipjes

  1. Nee, bij mij ook niet! Deze foto is gemaakt in een natuurtuin, een groot stuk grond met allemaal bloemen, groenten en fruitbomen. En heel veel vlinders en andere leuke beestjes, heel leuke plek. :) Mijn zusje is niet precies vandaag jarig, maar toch heel erg bedankt! Jij ook een fijne dag vandaag!

 1. Ik moet zeggen dat ik het behoorlijk ambitieus vind om op één dag al die dingen te willen bakken én er een blogdag van te willen maken, haha! Leuk om weer zo’n kletsblogjes te lezen! Ik vind die van jou altijd heel erg leuk en herken ook vaak veel ;)
  Audrey onlangs geplaatst…Je eigen blogstemMy Profile

  1. Oh, oeps, dit heb ik natuurlijk een beetje verkeerd opgeschreven, haha. Ik ben namelijk niet verantwoordelijk voor al dat eten; dit keer hebben mijn moeder en zusje lekker lang in de keuken gestaan. Ik had eigenlijk dus aaalle tijd om te bloggen, maar mijn boek riep me zeg maar net iets te hard om ‘m te kunnen negeren. Maar goed, lezen is ook fijn!

 2. Ik zat ook thuis op zaterdagavond, met een bakje chips en ik zat naar de film “Dik Trom” te kijken? Spannend? Nee. Leuk? Ja! Ik ben benieuwd naar je agenda van Hema! En wat leuk van die geitenboerderij. Gek is dat, er zitten best veel leuke dingen altijd vlakbij (en dan heb ik het niet over de Efteling, wat 15 minuten met de auto van ons huis vandaan zit, maar ook een melkboerderij)
  Cindy onlangs geplaatst…Happy ThingsMy Profile

 3. Ik vind deze kletspraatjes altijd zo leuk, Maaike! (Ondanks dat deze alweer van even geleden is, ik sta wat achter..) Vooral blijven doen dus, ze zijn geweldig om te lezen! Oh en over de DIY; ik ben benieuwd en hoop dat ie snel online komt. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge