Even kletsen: blogpauze, Throwback Tuesday en bijna vakantie

Het is wel weer duidelijk: fancy kijk-mij-eens-goed-leren-foto’s zijn niet aan mij besteed. Je doet nog langer over je bureau opruimen dan over het maken van de foto zelf, pff. Ach, het was het proberen waard.

Ja, hoi! Kennen jullie me nog? Ik leef nog, hoor! Dat zou je niet denken gezien de status van zowel mijn blog als social media, dus ik verduidelijk het nog maar even. Ik heb nog  wel even getwijfeld of ik vorige week wel zou overleven, maar ik ben er weer. Yes! En aangezien ik het vreemd vond om na twee weken zomaar ineens een recensie online te zetten of zo, eerst maar even dit artikeltje. Geen oh-het-spijt-me-zo-erg-maar-nu-gaat-het-me-écht-weer-lukken-om-te-bloggen-hoor-blogje, maar gewoon een random kletspraatje (oké, en een heel klein beetje van dat eerste misschien). :)

Een ongeplande blogpauze
Dus ja. Anderhalve week niet geblogd. Twee weken eigenlijk, slechts onderbroken door één artikeltje. Dat is de eerste keer in anderhalf jaar tijd dat mijn blog meer dan een week stil heeft gelegen, en dat voelde vreemd. Mijn zusje vroeg al of ik gestopt wat met bloggen, mijn oma stuurde bezorgd een mailtje en mijn moeder zei dat jullie me wel zouden missen. Nou denk ik dat dat wel meevalt, maar ach, het is leuk om die illusie in stand te laten, haha. Het was niet alleen vreemd omdat ik het schrijven miste, maar ook omdat het nauwelijks voorkomt dat ik écht geen tijd heb voor bloggen. Oké, de eerste week kwam ook wel een beetje door een blogdipje, maar toen ik mijn inspiratie weer terug had, had ik gewoon geen tijd om er iets mee te doen. De reden is simpel: school. Portfolio’s maken, studeren voor de tentamens, de hele mikmak. Woehoe, feest.

Rennende koeien en Oreo-ijs
Oké oké, ik ben ook weer niet alleen maar bezig geweest met school. Integendeel, donderdag 21 t/m maandag 25 mei heb ik helemaal niets aan school gedaan. Niks, nada, noppes. Maar dat had een heeel goede reden, al zeg ik het zelf. Dat weekend was namelijk één van de leukste van dit jaar. Op donderdag kwamen mijn opa en oma naar Amsterdam en’s avonds kwam Lisanne bij mij omdat we vrijdagmiddag samen naar het storymaking-event van PR-bureau Cherry Picker zouden gaan. Supergezellig, en het event was heel inspirerend (en er waren heel veel kersensnoepjes om je misselijk aan te eten)! Vrijdagavond maakte ik een wereldreis naar het extreem afgelegen Twente (ben ik de enige die Twente en de Achterhoek altijd door elkaar haalt?) om daar tot en met maandag met mijn familie door te brengen in een vakantiehuisje. -huis, eigenlijk, maar oké. En nou ja, dat was gewoon heel erg leuk. Want: random dance parties om 1 uur ’s nachts, rennende koeien, leuke mensen (inclusief een klein nichtje), tandems, speeltuinen, wafels met Nutella en Oreo-ijs (je begrijpt: ik moet nu wel een paar weken op dieet).

RandomOreo- en limoenijs. En een random best wel scheve selfie.

Ik heb rare oren
Oh ja, en de finale van het Songfestival. Ik had nooit zoveel met het Songfestival, maar zowel vorig jaar als dit jaar leefde ik heel erg mee in de finale (misschien iets te veel…). Ik vond de liedjes van Zweden, Rusland, Georgië en Engeland het leukst (maar het was wel een beetje hypocriet geweest als Rusland zou hebben gewonnen). Ja, Engeland ja, want dat vond ik een vrolijk liedje, maar iedereen schijnt het superslecht te hebben gevonden. Aan de andere kant: heel Twitter werd enthousiast van Italië, en dat vond ik dan weer niks. Maar goed, ik hoor het ook (bijna) nooit als een noot vals is, dus misschien zijn mijn oren gewoon een beetje raar. (Het was dus echt niet mijn bedoeling om een hele alinea aan het Songfestival te besteden, maar het kwaad is nu al geschied.)

Stiekem ook wat series
Oké, en ik heb buiten dat weekend ook wel elke dag ook een aflevering Gossip Girl gekeken. Maar dat was onder het eten, dus dan mag het. En nee, ik heb dus niks met mindful eten. Maar Gossip Girl is nu dus af. 6 seizoenen binnen 2 maanden. Ach, had erger gekund. Alleen… Ik ben nu dus op zoek naar nieuwe serietips! Van Laura moet ik Teen wolf kijken, is dat wat?

Bijna soort-van-vakantie
En ja, verder is mijn leven dus niet zo interessant. Ik werd vooral nogal gek van mezelf omdat ik maar niet kon (en kan) kiezen wat ik nou wil met mijn studie. Zal ik verder niet over uitweiden. Op het moment dat ik dit typ, heb ik net een tentamen achter de rug en ben ik het leren voor het volgende tentamen uit aan het stellen. Maar het einde is bijna in zicht: op de dag dat dit online komt heb ik mijn laatste tentamen. En daarna heb ik praktisch vakantie! Dat wil zeggen, mits ik geen herkansingen heb, dus laat ik nog niet te vroeg juichen. Maar zelfs als ik wel herkansingen heb, heb ik dan toch een paar weken (bijna) niets. Héérlijk. Ik kan niet wachten om weer lekker te bloggen, lezen en dat soort dingen. Door twee weken geen tijd aan bloggen te besteden, heb ik toch wel gerealiseerd hoeveel ik er normaal mee bezig ben – en hoe leuk ik dat vind. Hernieuwde blogzin dus! (En ik houd vast ook nog wel wat tijd over die weken, dus mocht iemand nog in zijn voor een bloggersmeeting…)

BarcelonaBarcelona, 2014

Throwback Tuesday
Maar eerst nog héél even doorzetten. (En op zich mag ik niet eens klagen, want er zijn heel veel mensen die nog veel meer moeten doen.)
Dit wordt het eerste kletspraatje dat geen 1000 woorden telt, maar ik vrees dat ik nu toch weer in de boeken moet duiken. Om af te sluiten nog even een kleine Throwback Tuesday (kan gewoon): ik zag net in Timehop dat ik een jaar geleden in Barcelona was met mama. Aaah, dat was zo leuk. En gezellig. En heel veel lekker eten. Mag ik terug?

En hoe gaat het met jullie? Gaan jullie het ook overleven tot de zomervakantie?

16 thoughts on “Even kletsen: blogpauze, Throwback Tuesday en bijna vakantie

 1. Welkom terug! Ik vond het wel raar hoor zonder artikelen van jou. Persoonlijk had ik zelf ook weinig met Italië op het Songfestival en was Zweden een absolute favoriet. Nog heel veel succes met je tentamen <3 (helaas moet ik nog vijf weken ongeveer, maar als je zin hebt om nog een keer af te spreken: let me know!)
  Judith onlangs geplaatst…Welkom op judithblogtsolo.nlMy Profile

 2. MAAIKE JE LEEFT! Oké, grapje. Ik zag ook in mijn Timehop dat ik een jaar geleden in Berlijn was, beetje frustrerend. Maar ja, we zijn er bijna! Ik heb ook steeds maar de neiging om Gossip Girl opnieuw te kijken maar volgens mij moet ik dat maar niet doen… laat ik eerst Suits maar eens afkijken (alleen ik heb geen idee waar ik gebleven ben en ik heb geen zin om het uit te zoeken). Verder vind ik Hart of Dixie heel leuk, en The Fosters!

  Hopelijk was de blogpauze even fijn en kun je er nu weer met nieuwe energie tegenaan!
  Lisa onlangs geplaatst…In het nu leven (en mijn doelen voor juni)My Profile

  1. Haha, ik heb de laatste aflevering van Gossip Girl al een paar keer teruggekeken. Oeps! (Ik heb een beetje een zwak voor happy endings, dus ja.) Ik ga die andere series die je noemt ook maar eens opzoeken!

 3. Aaaaah ‘Wat is onderzoek?’! Ik ben zo blij dat ik al afgestudeerd ben (al sinds feb. 2013 maar goed) haha, dat boek kan ik niet meer zien.

  En wat Teen Wolf betreft: JA! KIJKEN! Absoluut, je weet niet wat je mist! Sorry voor de vele uitroeptekens. Als je nog niet overtuigd bent dan staan op mijn blog (Reviews & Roses) wel recensies van alle seizoenen + een speciaal artikel (zonder spoilers). De serie staat overigens tot halverwege seizoen 3 op Netflix. :D En als je dan nog niet overtuigd bent dan staat op That Blonde Woman ook nog een artikel over waarom je Teen Wolf moet gaan kijken. Overtuigd? ^^
  Jessica onlangs geplaatst…Boekrecensie | Sterrenhemel – Colleen HooverMy Profile

  1. Ik vond het nog best een interessant boek! Kan ook komen doordat ik het tentamen heel goed heb gemaakt, haha. Maar als je het een paar jaar lang moet gebruiken, wordt het misschien inderdaad wel saai. En ik ga inderdaad binnenkort met Teen Wolf beginnen denk ik!

 4. Teen wolf moet je echt kijken, een heel erg leuke serie!
  En trouwens, Twente ligt niet echt afgelegen, vind ik zelf (ik woon daar dus.. Haha)
  Waar ging je naar toe dan?
  (Twente ligt in Overijssel en de Achterhoek in Gelderland ;)

  1. We hadden familieweekend in Vasse! Als je er zelf woont valt het misschien wel mee inderdaad, maar vanaf Amsterdam was het nog best wel een reis, haha!

 5. Ja, vanaf Amsterdam kan ik me voorstellen dat je vind dat Twente een beetje afgelegen ligt en Vasse is ook net een van kleinste dorpjes hier haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge