Even kletsen: Tentamens, dagboeken en voorjaarsschoonmaak

Yes, tijd om weer even lekker random te kletsen! Ik ben er vrij zeker van dat ik die zin elke keer zeg schrijf, maar het is dan ook gewoon precies hoe ik me voel voor het schrijven van zulke artikelen. Mijn gedachten gaan altijd alle kanten op en ongeveer één keer per maand sta ik mezelf toe om gewoon maar ergens te beginnen met typen en te kijken waar dat eindigt. Een soort mini-dagboekje dus, maar dan, nou ja, anders. Dus schenk een kop thee in voor jezelf en lees maar gewoon verder. :)

Goed in tentamens, slecht in het huishouden
Allereerst, wat dat mini-dagboekje betreft: ik ben klaar met mijn tentamens! Vorige week had ik de derde tentamenweek en daar moest ik best veel voor leren (onder andere een boek over Online Marketing van maar liefst 586 bladzijden), dus ik ben heel blij dat het voorbij is. Ik had vier tentamens en hoewel het nog ruim twee weken duurt tot we de daadwerkelijke cijfers krijgen, heb ik al wel drie multiple-choicetoetsen kunnen nakijken, en die heb ik allemaal goed gemaakt. (En dat terwijl ik middenin de tentamenweek aan een nieuwe serie begon, oeps.) Ik snap niet hoe mensen gewoon niet kunnen leren en dan zo nonchalant zijn over een slecht cijfer, goede cijfers maken je zo blij! (Of niet leren en dan toch verbaasd zijn als je geen voldoende hebt, nog erger.) Maar goed, nu is het dus weer tijd voor het normale ritme. Dus ik heb net, zoals elke maandagmiddag, weer gewoon boodschappen gedaan voor de hele week. Vind ik best wel huisvrouwelijk (?) van mezelf, al zeg ik het zelf. Dat is overigens dan ook het enige wat ik goed doe in het huishouden (of nou ja, kamerhouden), want ik zal de staat van mijn kamer op het moment maar niet omschrijven, haha. Na 3 maanden in deze kamer heeft de vloer onder het bed nog véél te weinig stofdoeken mogen zien. Misschien moet ik vanaf dit jaar maar eens een voorjaarsschoonmaak in gaan lasten…

Lief dagboek
Verder was mijn leven de afgelopen maand niet heel spannend of zo. Voor kletsartikelen lees ik altijd even een maand terug in mijn dagboek, en zelfs als ik niets heb gedaan vind ik dat zo leuk om te lezen! Ik vond dagboeken altijd een beetje kinderachtig of zo, maar ik vind het eigenlijk wel fijn om er elke avond in te schrijven (en zo zijn al de notitieboekjes tenminste nog nuttig). Ik ben er afgelopen augustus/september mee begonnen, aanvankelijk om alle nieuwe indrukken van mijn nieuwe studie en Amsterdam en zo te beschrijven, maar toen ik daar eenmaal aan gewend was geraakt, was ik er ook aan gewend geraakt om elke avond even mijn dag te beschrijven. Op de één of andere manier geeft een soort rust om even terug te blikken op de dag, en ik geloof ook dat je dan beter dingen los kunt laten voor het slapen. Dat ik net een gigantische d/t-fout tegenkwam bij 3 april, is dan wel weer een beetje jammer. (Oh, en voor de duidelijkheid: ik schrijf géén ‘Lief dagboek’.)

Helemaal niks – of toch wel
Maar nu is het dus even tijd voor helemaal niks. Oké oké, eigenlijk zijn dit juist wel twee heel drukke weken, maar dat negeer ik vrolijk door allemaal leuke dingen in te plannen. Zo komt mijn zusje logeren in Amsterdam (hallo motivatie voor een opgeruimde kamer – én dingen van mijn Amsterdam bucket list doen!), ga ik een keer yoga proberen en hopelijk ook weer een paar keer taart eten met vriendinnen. En ja, die taart heb ik verdiend, want ik heb momenteel een reep Tony’s chocolonely op een paar meter afstand liggen en ik heb hem al dagen met geen vinger aangeraakt. Dus. Maar goed, het gaat dus eigenlijk om die vriendinnen, want er zijn mensen die ik echt al veel te lang niet heb gezien. Hoe kan het dat iedereen zo’n druk leven heeft? Op het moment dat je datumprikker.nl moet gaan inschakelen, wordt het toch wel een beetje ernstig, haha.

Awkward selfies
Weet je, als je erover na gaat denken, is bloggen eigenlijk best raar. Ik bedoel, ik heb nu meer dan 500 woorden geschreven over… mezelf. En als ik dit publiceer, zijn er waarschijnlijk ook nog mensen die het daadwerkelijk gaan lezen. Ik lees dit soort artikelen zelf namelijk ook bij andere bloggers. Ik had toevallig eergisteren een soort interview met iemand voor haar scriptie, over bloggen, en we constateerden dat er maar weinig lifestyleblogs van mannen zijn. Ligt het in de aard van meisjes dat we geïnteresseerd zijn in het leven van iemand anders of zo? Het is best apart, haha. Net als foto’s maken van jezelf, trouwens. Er zijn mensen die elke dag een stuk of drie selfies op Instagram gooien, maar zodra ik mijn camera op mezelf richt, is dat toch een beetje ongemakkelijk. (Meestal ga ik eerst maar awkward gekke bekken trekken – en nee, die foto’s krijgen jullie niet te zien.)

Ik denk dat ik er voor nu maar even een einde aan ga breien. Niet omdat ik uitgetypt ben, maar vooral omdat het al veel te laat is; ik zweer bij late night blogging. En ook bij late night bingewatching trouwens. Maar ik ben dus eigenlijk een beetje ziekjes. Of nou ja, ziekjes… Gewoon heel erg verkouden. Met zo’n hoofd vol snot, zeg maar. (Vinden jullie snot trouwens ook zo’n vies woord?) Oh wauw, ik ga echt stoppen, geweldig einde weer dit. Maar zoals altijd een heel fijne dag en ik ‘spreek’ jullie snel weer! (Echt waar. Ik was niet heel erg met mijn blog bezig de afgelopen weken, maar ik ben er weer. :D)

En… hoe gaat het met jullie?

5 thoughts on “Even kletsen: Tentamens, dagboeken en voorjaarsschoonmaak

  1. Een dagboek is idd erg fijn. Ik houd het al zeven jaar vol. (Ja oke, ik ben in 2011 een halfjaartje gestopt.) Ik vind het ook altijd leuk om dat dan terug te lezen. Vooral de eerste dagboeken, nostalgie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge