Een dagboekje van mijn meivakantie

Liefde voor pluisjespaardenbloemen – Actiefoto (nou ja, soort van) tijdens het fotograferen – Ook liefde voor stokstaartjes – Brunch

Eigenlijk wilde ik hier een fotodagboekje van maken. Maar ja, ik ben dan weer zo’n slechte blogger die zich voorneemt om heel veel foto’s te gaan maken, maar het vervolgens niet doet. Dan maar gewoon lekker veel vertellen, daar ben ik immers toch veel beter in. Ik dacht vóór de vakantie dat ik echt helemaal niks zou gaan doen, maar eigenlijk werd het een heel leuke week. Met Artis, fotograferen, de lekkerste appeltaart van Amsterdam en nog veel meer! Kijk je mee?

Blog (en) boek
Vorige week zaterdag, 2 mei, was de eerste dag van mijn vakantie. Een blogdagje, had ik me voorgenomen. In de praktijk hield dat in dat ik eindelijk begon in het Blogboek, dat ik al maanden in mijn bezit heb. Niet zo heel veel artikelen geschreven die dag dus, maar indirect toch met bloggen bezig geweest! Mijn eerste indruk van het blogboek is heel goed, ik maak aantekeningen en op de vijfde bladzijde had ik al een stuk of tien inspirerende quotes genoteerd, haha. Ik heb ‘m nog niet helemaal uit, maar er komt uiteraard nog een keer een recensie online! Ik ben over het algemeen niet zo van het geld uitgeven aan beter leren bloggen – ik bedoel, bloggen kost me sowieso wel wat aan hosting en soms treinkaartjes en zo, maar workshops etc. vind ik meestal maar onzin. Toch bevalt dit boek me wel!

Brunchen en gezelligheid
Maar ik dwaal weer veel te veel af. Zaterdagavond dook ik de keuken in, net als zondagochtend, want ik had mijn opa en oma uitgenodigd voor een brunch. Gewoon, omdat ik daar zin in had. Ik vind het niet alleen leuk om dan dingen te bakken, maar het is ook supergezellig. Ik maakte een trifle met homemade granola, een vruchtensmoothie, chocolate rolls, bramenmuffins, scones en honingkaneelbroodjes, dus we zaten lekker lang aan tafel en de rest van de dag was ook heel gezellig. Ik ben zo blij dat ik al mijn opa’s en oma’s nog heb! Ik sta er zelf niet zo vaak bij stil, omdat het voor mij heel normaal is, maar het is natuurlijk best bijzonder.

Verhalenschriftjes (en dodenherdenking)
Maandag had ik het bijzonder goede voornemen om een soort voorjaarsschoonmaak te houden in mijn kamer bij mijn ouders. Daar ben ik dan ook wel mee bezig geweest, maar ik moet toegeven de helft van de tijd al op ging aan het lezen in de oude verhalenschriften die ik terugvond. Ik wist wel dat ik vroeger altijd zo’n schriftje bij me had en vooral in de brugklas hele lessen aan het schrijven was, maar toch was ik een beetje verbaasd over hoeveel van die volle schriftjes ik heb! Vol dramatische verhalen over meisjes die van huis zijn weggelopen en zo, echt hilarisch.

Heel veel foto’s
Dinsdag was het Bevrijdingsdag, maar zoals elk jaar heb ik daar vrij weinig van gemerkt. Het lijkt me wel leuk om een keer naar een festival te gaan, maar toch komt het er nooit van, haha. In plaats daarvan ben ik de hele dag met foto’s bezig geweest: ik stond om 07.15 op (gaapmodus aan) om met mijn vader en onze camera’s op pad te gaan. Nu ik mijn spiegelreflex al ruim een jaar heb, vind ik het toch weleens tijd worden dat ik ook wat meer functies ga ontdekken; hij staat nog net iets te vaak op de automatische stand, oeps. Bovendien is fotograferen ook gewoon heel leuk! Ik mocht papa’s 90mm-lens nemen, dus ik heb me helemaal uitgeleefd met foto’s van bloemetjes en zo. Yay! Oh, en ik heb nog even in mijn moestuintje gewerkt; die AH-plantjes stonden nog steeds binnen in een bak, maar in het teken van Bevrijdingsdag en zo, vond ik dat die ook weleens hun vrijheid mochten hebben in onze tuin. Nu staan ze in een soort kasje, en wonder boven wonder zijn ze nog niet eens aangevreten door de slakken! De radijsjes heb ik trouwens al geoogst; ze zijn een beetje misvormd, maar wel heel lekker. Zo leuk!

collage meivakantie 2
Macrofotografie proberen – Mijn moestuintje – Nieuwsgierige rode vari’s – Mijn misvormde (doch zeer geliefde) zelfgekweekte radijsjes

Artis en gebakken ijs
Woensdag ging ik met papa naar Artis! We hebben echt van 11 tot 6 dieren gekeken en ik heb ook weer lekker veel foto’s gemaakt, met papa’s 200mm-lens, waarvan je de beste in dit artikel al kon zien. ’s Avonds gingen we in de stad even iets eten, we belandden in een Thais restaurant op de Nieuwmarkt. Volgens mij de eerste keer dat ik Thais at, dus dat was heel leuk! We namen rijst met groenten in saus en het was vet lekker. De toetjes waren ook heel apart; we deelden gebakken ijs (hoe dan?) en iets met kleefrijst en taro, wat een soort plant blijkt te zijn. Ik houd niet altijd van nieuwe dingen uitproberen, maar zulke dingen vind ik dan wel weer grappig.

Appeltaart en meeloopdag
Ik bleef in Amsterdam woensdagavond, want donderdag had ik twee afspraken. Dat klinkt heel officieel en zo, maar de eerste was gewoon theedrinken met mijn neef, haha. Ik zie ‘m bijna nooit, dus dat was wel even leuk. We belandden bij de Winkel 43, het café met de lekkerste appeltaart van Amsterdam, zoals gezegd wordt. Dat moest natuurlijk even getest worden! Hij was wel heel lekker, maar ik had nou ook weer niet zo’n ‘wauw ohmijngod dit is de hemel’-gevoel, haha. De appeltaart van thuis blijft lekkerder!
’s Middags had ik een meeloopdag aan de UvA bij Taal & communicatie. Eh, ja, dat deed ik vorig jaar inderdaad ook al, en toen koos ik voor mijn huidige studie (Media, informatie en communicatie). Toch zit ik nu weer te twijfelen of ik doorga of toch over zal stappen naar de universiteit. Ik vind het HBO iets te goed te doen, maar de uni weer te theoretisch. Pf, lastig! En het stomme is dan vooral als je het na zo’n meeloopdag nog steeds niet weet, haha. Zegt het meisje dat altijd zo goed weet wat ze wil

Lui weekend
Oh jee, het was dus écht niet mijn bedoeling om meer dan 1000 woorden te typen, maar ik heb het toch weer voor elkaar gekregen. ‘Gelukkig’ (voor het woordenaantal dus) was afgelopen weekend niet zo bijzonder. Vrijdag heb ik alleen ’s avonds met een vriendin afgesproken om gezellig bij te kletsen; ik spreek nagenoeg niemand meer van de middelbare school, en ik heb er over het algemeen ook weinig behoefte van, maar zo af en toe is toch wel heel leuk. Zaterdag was al helemaal een heel lui dagje en gisteren was gewoon een gezellige dag met lekker weer, een fietstocht en ijsjes. En dat is altijd een goede combinatie.

Als je ook vakantie had: hoe was die? :)

7 thoughts on “Een dagboekje van mijn meivakantie

  1. ‘1000 woorden?! Wauw en ik ben nog steeds aan het lezen’, dacht ik toen haha. Is een vet compliment dus;)! Ook weer mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge