Dit was mijn 2015

Ik hoor jullie denken: ‘is de nou nog niet klaar met terugblikken’? Nou eh, nee. Na mijn jaar in lijstjes en cijfers en een overzicht van de meest gelezen blogposts, vind ik het weleens tijd om echt inhoudelijk te kijken naar de gebeurtenissen en hoogtepunten van het afgelopen jaar, en hoe ik 2015 ervaren heb. Dat eerste doe ik vandaag dan ook! Ik heb alle volgeschreven notitieboekjes die dit jaar dienst deden als dagboek erbij gepakt en volledig doorgespit. Kostte een paar uur, maar dan heb je ook wat. Best bizar hoeveel dingen je vergeet! Gelukkig heb ik dadelijk gewoon deze samenvatting. :) Kijk je mee naar mijn jaar in vogelvlucht?

Januari 2015

Januari
Mijn jaar begon echt superleuk: met een mini-skivakantie van 4 dagen. Ik ben op mijn allervrolijkst als er sneeuw ligt, dus dat was helemaal goed! Dat het de laatste keer was dat ik sneeuw zag, is iets minder goed. Waar blijft de winter?! Afijn. De dag nadat we terugkwamen uit Duitsland, kon ik ook de sleutels van mijn studentenkamer ophalen, waar ik een paar dagen later heen verhuisde. Het regende en waaide enorm tijdens de verhuizing, maar al mijn boeken zijn nog heel (en de rest ook), dus ik vind het prima. Ik heb het nog steeds naar mijn zin in mijn kamer; het is dan wel niet de fijnste plek en ik heb geen contact met mijn ganggenoten, maar ik zit er nog wel prima.
Verder was ik natuurlijk jarig in januari. Ik werd 18, en dat vond ik stiekem wel heel cool. Ik sloot de eerste maand van het jaar af met een tentamenweek. Verder mocht ik alvast Into the woods zien, ging ik naar een foodbloggersborrel en uiteraard vergat ik al een groot gedeelte van mijn goede voornemens.

Februari
Februari was mijn elke-dag-bloggen-maand (of nou ja, op twee dagen na dan) en dat vond ik verrassend leuk. Een heel groot contrast met hoe mijn blog er nu bij staat, helaas. Verder had ik carnavalsvakantie, maar daarin deed ik niet heel veel bijzonders (ik nam wel een proefabonnement op Netflix, het zwarte gat dat mijn tijd zomaar opslurpte). Wel had ik die maand een aantal leuke dingen: zo kwamen Audrey en Marlot naar Amsterdam (lees vooral even Audreys hilarische plog) en ging ik naar het China Light Festival.

Maart 2015

Maart
Maart begon supergoed met mijn bloggers high tea! Want zoals ik gisteren al schreef, en destijds ook al, zijn bloggers en thee en taart en heel goede combinatie. Overigens dronk de helft geen thee, wat ik me echt niet kan voorstellen, maar dat terzijde. Maart was ook de maand waarin ik voor het eerst mocht stemmen, wat niet helemaal goed ging maar toch weer een ervaring was. Ik had een supergezellige dag met mama in Amsterdam, ging naar de presentatie van het Vegatopia-kookboek waar ik een minibeetje aan mee heb gewerkt en oh ja, ik kreeg ook nog een workshop scenarioschrijven.

April 2015

April
In april maakte ik kennis met yoga, waar ik tot mijn spijt vervolgens helemaal niets mee heb gedaan. Wellicht iets voor 2016? Ook hield ik een lekker toeristisch weekendje Amsterdam met mijn zusje, sprak ik weer met wat mensen af en verfde ik eieren. En ik had tentamenweek nummer twee van het jaar, dus daar ging ook wel veel tijd in zitten. Oké, en misschien ook in Gossip Girl – ik krijg het altijd voor elkaar om met een serie te beginnen op het moment dat dat eigenlijk écht niet mag.

Mei 2015

Mei
Mei was misschien één van de leukste maanden van het jaar: niet per se door grote gebeurtenissen, maar vooral gewoon omdat ik veel leuke mensen zag. Ik had ook meivakantie, waarin ik natuurfotografie ontdekte en naar Artis ging. En we hadden familieweekend, wat altijd ontzettend gezellig is. Bovendien werd ik ontzettend geïnspireerd door het event van Cherry Picker.

Juni 2015

Juni
Als mei leuk was, was juni geweldig. Ik begon met twee tentamens, maar daarna had ik vakantie! Ik volgde – als vreemde eens in de bijt – een make-upworkshop, plukte kilo’s kersen en ging weer fotograferen. Verder reisde ik het hele land af: een dagje naar Artis met Lieke, een dagje naar Utrecht met Marlot, naar Maastricht met Audrey, naar Amsterdam met Lisa, naar Alkmaar voor de Lobsters-date… Zoveel gezelligheid!

Juli 2015

Juli
Eind juni begon ik ook met mijn zomerstage bij Blossom Books, dus daar was ik in juli en augustus drie dagen per week mee bezig. Superleuk! Ook de rest van de dagen wist ik lekker vol te proppen: ik ging naar de Zomer Books, Blogs en Borrel, sprak weer met een heleboel bloggers af, was een weekend bij opa en oma en kreeg mijn nichtje te logeren in Amsterdam, met wie ik onder andere naar de gay parade ging. Liefde voor vakantie.

Alleen op vakantie

Augustus
Augustus was mijn derde en laatste vakantiemaand, waarvan het hoogtepunt natuurlijk was dat ik vijf dagen in mijn ééntje naar België ging. Niet zo lang en niet zo ver, maar een ervaring die ik absoluut niet had willen missen. Maar dat was echt niet het enige leuke die maand: ik ging ook een dagje naar Breda, kanoën in België én ik hielp Blossom Books op de Uitmarkt als afsluiting van mijn stage.

September 2015

September
In september moest ik weer gewoon naar school, zij het niet zo heel veel, dus ik deed een stuk minder leuke dingen. Wel ging ik met mijn zusje naar Appelpop, ging ik naar het Boekenfestijn, naar Living Statues en een dagje naar Den Bosch. Én ik kreeg mijn propedeusediploma uitgereikt, die ik cum laude heb gehaald.

Oktober 2015

Oktober
Eind oktober had ik weer tentamens, maar aan mijn lijstje met leuke dingen te zien heb ik me daar niet veel van aangetrokken, haha. Ik ging bijvoorbeeld voor de derde keer naar Artis en ging eten bij het vegetarische restaurant ’t Eetatelier in Arnhem (LINK). Ik had ook twee leuke events: Lifestyle Lab en het VIB YA-event. Ik ging naar Den Haag, naar Delft en naar een aantal bloggers, onder andere om de eerste Bakken met bloggers op te nemen. En de maand eindigde ook nog eens superleuk, want ik ontmoette Leigh Bardugo!

 November 2015

November
November was de maand van mijn stage bij Folia, van veganistisch eten en van heel veel Hart of Dixie kijken. Én van Tyler Ward ontmoeten.

December 2015

December
December begon vooral heel… stressvol, want ik moest in een paar dagen nog even een surprise in elkaar zetten, en dat naast een fulltime stage en nog wat schoolopdrachten. Gelukkig was het vieren zelf wel heel gezellig (ik kreeg een Olaf-surprise), en ook de tweede helft van de maand was superleuk. Mijn nichtje en zusje kwamen een weekend naar Amsterdam, en van Kerst tot Oud & Nieuw heb ik vrij van stage. Die dagen heb ik dus lekker volgepland: zo sprak ik eergisteren weer eens af met Marlot en ga ik vandaag naar Lisa. Daarnaast ben ik nog bezig met het nét halen van mijn reading challenge en ik eet elke dag veel te veel van lekkere dingen van de feestdagen (as we spreak ligt er nog een chocoladeletter naast me…).

En dan is het overmorgen alweer 2016. Ik k weet dat een cliché is, maar ik kan het écht nog niet geloven. Ik heb dit jaar helemaal geen kerstgevoel gehad, dus een nieuwjaarsgevoel heb ik al helemaal niet – hoewel ik moet toegeven dat al die terugblik-blogjes wel aardig helpen. Vooral deze vond ik mooi om te schrijven, want ik heb zoveel leuke dingen gedaan in 2015! In de intro zei ik al dat ik ook nog zou bloggen over hoe ik dit jaar over het algemeen ervaren heb… maar dat zien jullie morgen. :)

Wat was jouw hoogste hoogtepunt van 2015?

 

7 thoughts on “Dit was mijn 2015

  1. Wat een mooie hoogtepunten Maaike!
    En wat heb je een boel bloggers ontmoet zeg, jeetje!
    Geniet van de laatste dagen en ik hoop dat 2016 nog zo’n 7363x beter word:)!

  2. Haha, mijn naam zit er wel lekker vaak in. Al zijn we in diezelfde week dat ik met jou naar Amsterdam ging ook nog in Rotterdam geweest! Toen gingen we die avond nog naar Amsterdam om boeken te halen voor mij, haha. Ik vergat trouwens gewoon helemaal in mijn overzicht dat ik had gestemd, dus handig geheugensteuntje dit.

    Ik weet niet wat mijn hoogtepunt is… Ik denk dat verhuizen naar Rotterdam uiteindelijk de meeste positieve invloed op mijn leven heeft gehad maar qua echte gebeurtenis ga ik toch voor mijn stedentripje naar Boedapest!
    Lisa onlangs geplaatst…Lisa loved… december (de grote goedevoornemenseditie)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge