100 happy days of Maaike – Dag 21 t/m 40

100 happy days of Maaike dag 21 t/m 40

Ik vind het fascinerend, wat zo’n 100 happy days-project met je doet. Aan de ene kant ga je inderdaad meer letten op dingen waar je blij van wordt; er zijn vaak genoeg dagen dat ik niet kan kiezen welke foto ik nou zal plaatsen. Maar op sommige dagen merk ik de neiging heb om dingen te gaan doen omdát ik ze dan als 100 happy days-foto kan gebruiken, en dat is nou net niet de bedoeling. Bovendien ben ik in 40 dagen toch wel wat meer aandacht gaan besteden aan Instagram, omdat ik actiever ben natuurlijk, maar ook omdat ik allemaal mensen ben gaan volgen die zúlke mooie foto’s maken – en dat wil ik ook, haha. Mijn feed is totaal geen samenhangend geheel en dat hoef ik ook helemaal niet, maar toch merk ik dat ik het soms jammer vind als ik een foto wil plaatsen van iets wat me blij maakte, maar dat de foto dan niet mooi is. Hoe dan ook: dit zijn de dingen die me blij maakten op de 21e t/m de 40e dag! (dit was deel 1)

100happydaysofMaaike 21tm24

Dag 21 – 23 februari: Judith had vakantie en ik was vrij – as always – dus konden we eindelijk een keer afspreken! Ik ken Judith al heel lang, van een forumsite waar we vroeger beide een account hadden. Door het bloggen kwamen we elkaar weer tegen, zo grappig! We deden een boekhandeltour door Amsterdam, waar ik twee toffe tweedehands boeken scoorde.

Dag 22 – 24 februari: De dag erna was ik wéér bij Scheltema, want Astrid Harrewijn gaf haar boekpresentatie. Het was helemaal niet ver reizen voor mij, dus besloot ik gewoon even langs te wippen. De recensie komt zondag online!

Dag 23 – 25 februari: Waarschijnlijk denken jullie dat ik nooit naar school ga – en eigenlijk is dat wel een beetje zo, haha. Op deze donderdag kwam mijn tante met mijn inmiddels 6-jarige nichtje naar Amsterdam. We lunchten bij Exki op het station en gingen daarna naar Nemo. Stiekem vond ik het bellen blazen minstens net zo interessant als zij…

Dag 24 – 26 februari: Vakantie! Niet dat ik er echt aan toe was of zo, maar hé, vakantie is nooit verkeerd.

 

100happydaysofMaaike 25tm28

Dag 25 – 27 februari: Op de eerste dag van de vakantie is het natuurlijk te verwachten dat al je goede voornemens in de soep lopen. Vandaar: pinguïnpyjama en Sims.

Dag 26 – 28 februari: De dag erna kwamen mijn andere tante met mijn oom en nichtje op bezoek, nog een beetje voor mijn verjaardag. Gezellig! Dit ben ik met mijn nichtje en zusje.

Dag 27 – 29 februari: Ik heb eigenlijk vrij weinig gedaan op schrikkeldag, maar het idee dat het een ‘extra’ dag was, vond ik gewoon heel leuk. Poging tot mooie bloggerswaardige foto met bloemetje is wel een beetje mislukt.

Dag 28 – 1 maart: Die dinsdag was ik een dagje in Amsterdam, dus deed ik wat ik al heel lang wilde doen: de kist verven die ik als salontafel gebruik. Van zwart naar wit! Stiekem moet er nu nog steeds één laagje overheen, trouwens, maar het staat wel heel mooi.

 

100happydaysofMaaike 29tm32

Dag 29 – 2 maart: Het tweede deel van mijn vakantie was eh, iets drukker. Op woensdag ging ik naar Nijmegen met mama, waar we de hele dag spendeerden aan lekkere dingen eten in knusse restaurantjes en schattige winkeltjes bezoeken. Heel veel verkleinwoorden, ja. En het was ook gewoon heel gezellig!

Dag 30 – 3 maart: De dag erna was ik weer in Amsterdam, waar ik had afgesproken met negen bloggers/Instagrammers. Was zó leuk, en er zijn ook heel mooie foto’s uit gekomen.

Dag 31 – 4 maart: Op vrijdag ging ik alvast naar Marlot; foto’s maken, Wii’en met haar zusjes en alvast wat dingen bakken voor zaterdag.

Dag 32 – 5 maart: Toen was er namelijk bloggersmeeting! We waren met z’n zevenen en hebben heel veel gekletst, vet lekkere dingen gegeten en 30 seconds gespeeld. Ik was helemaal hyper achteraf, haha. Dat kun je ook zien in mijn vlog!

 

100happydaysofMaaike 33tm36

Dag 33 – 6 maart: De dag erna was ik bij opa en oma, maar zij waren zelf niet thuis. Dus maakte ik chocomelk van sojamelk en was ik gewoon lekker foto’s van de drie dagen ervoor aan het bewerken. Even uitrusten. :)

Dag 34 – 7 maart: Maandag had ik ook nog gewoon vakantie, dus bleef ik bij opa en oma. Daar probeer ik altijd allemaal nieuwe dingen uit in de keuken – zij vertrouwen me meer dan mama, haha. Deze vegan wafels waren zó lekker.

Dag 35 – 8 maart: Dinsdag had ik wel school, maar ik had een heel lange pauze tussendoor, en Janna  ook. En wat doe je dan? Juist: nog meer vegan taart eten. Was zo gezellig én heel leuk en lekker bij Koffie Ende Koeck! Komt nog een blogje over online.

Dag 36 – 9 maart: Dat nichtje waar ik het net over had, werd afgelopen woensdag dus zes, en ze gaf op haar verjaardag een heksenkinderfeestje. Ik ging helpen en dus was ik – in heksenkleding – negen kleine kinderen aan het helpen met knutselen en toverdrank aan het maken in het bos. Haha!

 

100happydaysofMaaike 37tm40

Dag 37 – 11 maart: Er was 10 maart niks, hoor, maar ik was de foto gewoon even vergeten. Afgelopen vrijdag moest ik een uur omreizen omdat er geen treinen reden, maar gelukkig kon ik in de trein lezen in het zonnetje.

Dag 38 – 12 maart: Ik roep al maanden dat ik een 50mm-lens ga kopen, en nu deed ik het eindelijk! Hij is tweedehands, maar zo goed als nieuw. En zó fijn! In het begin vond ik ‘m maar irritant – je kunt er niet mee zoomen – maar toen ik de lenzen van andere bloggers een paar keer had gebruikt, was ik om. Bovendien wil ik graag meer portretfoto’s gaan maken!

Dag 39 – 13 maart: Opa vierde zijn verjaardag en dus was ik de hele dag met familie. Uiteraard had ik met mijn camera mee, dus heb ik heel veel random foto’s gemaakt – waarvan er een aantal best leuk was!

Dag 40 – 14: En dan gisteren! Ik ging voor de eerste keer dit jaar skeeleren, want daar was het echt weer voor. Het was niet héél handig om mijn camera mee te slepen, maar ik wilde gewoon heel graag de geitjes onderweg fotograferen, haha. Deze foto vond ik best goed gelukt!

 

Als je het project ‘live’ wil volgen, kun je me natuurlijk volgen op Instagram. :)

Maak jij lijstjes of foto’s van dingen waar je blij van wordt?

Liefs1

 

 

 

 

5 thoughts on “100 happy days of Maaike – Dag 21 t/m 40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge