Het back to school-gevoel

Back to school-gevoel Kipling Super Work tabacco Duifhuizen

Ik heb school nooit echt leuk gevonden. Als aan het einde van de vakantie mijn boeken binnenkwamen, verstopte ik de doos ergens in een hoekje en maakte ik ‘m pas open op de dag dat school begon. Tenzij mama het eerder deed om mijn boeken te kaften; daar was ik zelf een ramp in. Toch was het back to school-gevoel ook wel een beetje speciaal, voornamelijk omdat je nieuwe spullen mocht kopen. Blijkt dat ik acht jaar geleden ook al fan was van stationery – ook al kende ik dat woord toen nog lang niet. Over de evolutie van het back to school-gevoel (en mijn nieuwe schoolspullen).

Toen de V&D er nog was, ging ik daar in de laatste paar weken van de vakantie altijd een agenda uitzoeken. Of nee, dat is niet waar – meestal ging ik daar kijken welke ik wilde hebben, dacht ik er vervolgens even over na en kocht ik ‘m een week later bij de Bruna in het dorp. Ja, het uitzoeken van een agenda was een serieuze zaak. In de brugklas had ik een Hoe Overleef Ik-agenda (die ik helaas niet meer kon vinden voor de foto), in de tweede een Popstars-agenda (oh help) en in de derde een Aniway-agenda, want toen zat ik blijkbaar in mijn mangafase. Als je die agenda’s nog ergens hebt liggen; kijk er eens in, het is echt geweldig. Het spullen kopen vond ik dus leuk, maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds geen zin had om naar school te gaan.

IMG_8084 (ja)
Bladeren door mijn Popstars-agenda. Nee, ik was geen fan van Nick & Simon. Ik heb wel hartjes om de hoofden van Nick en Joe (Jonas Brothers) getekend.

Nu is de fase vlak voor het nieuwe studiejaar wel een beetje anders, alleen al omdat je moet
betalen voor de boeken die je eerst gratis kreeg. Toch is dit jaar misschien wel het eerste jaar dat ik weer zin heb in school. Ik weet niet hoe het twee jaar geleden was, toen ik aan het hbo begon; het kan best zijn dat ik er toen ook wel een beetje naar uitkeek, maar desondanks was ik mijn vakantie na drie maanden nog lang niet zat. Dit jaar heb ik het gevoel alsof ik vanaf april praktisch vakantie heb, en ik snak ernaar om weer wat te doen te hebben. Na een paar weken twee studies volgen denk ik er vast anders over, maar voor nu kan de vakantie me niet snel genoeg gaan. Goh, dat ik dat ooit nog eens zou zeggen.

Het spullen kopen is daarentegen veranderd van ‘acht schriften waarvan twee met ruitjes, nieuwe pennen, geodriehoek, tipp-ex en doet mijn rekenmachine het nog wel?’ naar ‘nah, aan twee collegeblokken en een laptop zal ik wel genoeg hebben’. Dat vind ik ergens wel jammer, vooral toen de derdeklassers voor me in de rij wél een hele zooi kaftpapier en washitape op de toonbank gooiden. Ik had zelfs niet eens echt een agenda nodig; ik gebruik gewoon dezelfde als vorig jaar, zij het met nieuwe vulling.

Mijn nieuwe tas
Wat ik wel echt nodig had, was een nieuwe tas. Mijn oude heeft twee jaar lang trouwe dienst gedaan en is nog steeds erg fijn, alleen de hoekjes van het laptopgedeelte beginnen een beetje te slijten. Ik heb dit jaar al een nieuwe laptop gekocht, dus het is niet de bedoeling dat die daardoor ook kapot gaat. Het mailtje van tassen- en kofferspecialist Duifhuizen, of ik misschien een rugzak of laptoptas wilde uitzoeken, kwam dan ook precies op het juiste moment. Ze hebben aardig wat tassen met leer, die ik uiteraard niet wil, maar er staan er ook genoeg op de site die niet van dierlijke producten zijn – en daardoor bovendien veel goedkoper.

IMG_8118

Mijn haar was nog niet droog en ik zit blijkbaar altijd heel vreemd op een fiets. Oh, en de buurvrouw kwam naar buiten toen mijn zusje deze foto’s maakte. Tja.

En zo komt het dat ik sinds vorige week in het bezit ben van een laptoptas genaamd Kipling Super Work; ik hoop dat die naam ook een teken is voor mijn motivatie dit jaar. De tas heeft nogal een andere kleur dan op de website (veel donkerder) en is gemaakt van een beetje vreemd materiaal, maar ik vind ‘m toch superleuk. Hij is iets ‘vrouwelijker’ (nooit gedacht dat ik dat woord ooit zou gebruiken) dan mijn oude tas, maar wel even groot. Er zijn zelfs drie verschillende ritssluitingen en aparte vakjes voor mobiel, pennen, sleutels, waterflesje, etc. – én natuurlijk mijn laptop. Het was een vereiste dat ie ook een schouderband moest hebben, en dat heeft hij gelukkig. Oh, en hij heeft hartjes aan de binnenkant. Vind ik leuk. (Net als het aapje dat altijd aan Kiplingtassen hangt, trouwens – ik ben zo volwassen.)
IMG_8127

IMG_8132

Heb jij zin om weer naar school te gaan/te gaan studeren?

Liefs1

5 thoughts on “Het back to school-gevoel

  1. Leuke tas, Maaike!
    Ik begin in september aan de universiteit, dus ik heb er wel meer zin in dan anders.
    Komt waarschijnlijk doordat het allemaal een beetje nieuw en toch wel spannend is. :)

  2. Ik ben sinds een paar dagen de trotse eigenaar van een gloednieuwe Macbook en dat verhoogt mijn motivatie voor het nieuwe studiejaar wel! Sowieso heb ik er eigenlijk altijd wel zin in, lekker opdrachten maken en samenvattingen schrijven en reflecteren en zo haha. Al weet ik nog niet echt hoe mijn stage en colleges eruit gaan zien, dus dat wordt nog even afwachten.
    Vivian onlangs geplaatst…4 redenen waarom ik fan ben van de nieuwe K3My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge