M(u)y diary: Oktober #2

Zo, goedemorgen! Ik kan het nog niet helemaal geloven, maar het is alweer november. Oftewel: dit jaar duurt nog maar twee maanden. Huh? Maar het begin van november betekent ook: deel 2 van de oktoberfoto’s! Eigenlijk had ik dit dagboekje gisteravond in elkaar willen zetten, maar dat liep iets anders dan gepland: in plaats van braaf aan school te zitten, bevond ik me ineens in de trein naar Rotterdam om te helpen bij de releaseparty van Leigh Bardugo. Maar goed, beter laat dan nooit! De afgelopen twee weken had ik, ondanks dat ik moest leren voor mijn tentamens, toch weer belachelijk veel leuke dingen. En heel veel lekker eten, uiteraard. Kijk maar mee!

18-10 IMG_9651

18 oktober was een rustige dag. Ik ging aan de slag met mijn Halloweenrecepten voor 7Days (eigenlijk is het al te laat om die te delen, maar ach) en maakte onder andere dit chocolademelkbloedbad met marshmellowogen. Vond het nog best goed gelukt eigenlijk, haha.

19-10 1

De dag erna, op maandag, ging ik langs bij Anniek. Naast gezellig gekletst hebben we ook twee video’s opgenomen: die voor mijn kanaal was de eerste aflevering van Bakken met bloggers en staat inmiddels online! We maakten superongezonde maar superlekkere chocolate chip oatmeal bars.

19-10 2

Eigenlijk vind ik dit een veel te oncharmante foto, maar hij staat nu toch al op het internet, dus ja, haha. Voor Annieks kanaal filmden we de chubby bunny challenge! Supergrappig, maar ik kan nu een paar maanden geen spekjes meer zien. ;) Die komt dus nog online.

19-10 3 IMG_9701

’s Avonds wilde ik eigenlijk gaan bloggen leren voor de tentamens, maar uiteindelijk werd dat Paper Towns kijken. Ik vond het boek helemaal niets, maar de film was best goed.

20-10

Dinsdaglunch met pumpkin pie oatmeal! Verder gewoon aan school gewerkt, geloof ik. Of in ieder geval een poging gedaan tot.

21-10 IMG_9781

Zelfde geldt voor woensdag… Saai, hè? Dus ja, dan ga ik maar foto’s maken van eten. Mama maakte mijn gevulde aubergines en ik was even vergeten hoe lekker ik die ook alweer vond. Want aubergine. <3 (Ja, ik vind gezond eten ook lekker. Echt.)

22-10 1 IMG_9815

De 23e ging ik naar Limburg om Audrey op te zoeken. En hoera: na een paar maanden is het me eindelijk gelukt om haar op de foto te krijgen!

22-10 2

Ik ging erheen om recepten te maken (die niet allemaal lukten), maar tussendoor lieten we haar honden even uit in het bos. Zo mooi!

22-10 3 IMG_9844

22-10 4 IMG_9825

En dit maakte ik! ‘Pompoen’tartelettes voor die Halloweenrecepten, en tomaten-wortelsoep waarvan het recept volgende week op mijn blog komt.

23-10 1 IMG_9849

Een dag later ging ik naar Amsterdam voor het VIB YA event van uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Zo veel boeken. <3

23-10 2 IMG_9846

En kijk hoe leuk deze mandarijntjes zijn?

23-10 3 IMG_9847

Er was een heel programma, met vier sprekers. Allereerst vertelden Jade en Darcy (a.k.a. de Theemutsen) over hun YouTube-kanaal én hun net verschenen boek Let’s talk about sex. Ook Tim Beudel van Tuvalu Media vertelde iets over YouTube, en dan met name waarom elke blogger inmiddels eigenlijk wel filmpjes zou moeten maken (ben bezig!). Manon Spierenburg vertelde over haar boek Out there, dat ook net verschenen is. Ik kan niet wachten om dat boek te lezen, want het klonk niet alleen heel tof, maar Manon zelf was ook hilarisch, haha. Tot slot vertelde Lotte Stegeman, hoofdredactrice van 7Days (die ik dus inderdaad al kende, heel grappig) over de blogs op de site van 7Days. Na afloop kon je boeken laten signeren en lekker nakletsen, en met een loodzware goodiebag (geen foto van, oeps) vertrokken we weer naar huis.

24-10 IMG_9853

Zaterdag deed ik eindelijk weer eens wat voor school, maar tussendoor ging ik even naar Arnhem, omdat de Groene Meisjes kwamen signeren bij de WAAR! Ik hoop stiekem altijd ze toevallig tegen te komen in Amsterdam, maar als dat niet gebeurt doen we het maar zo. ;) Ik had hun boek al een tijdje geleden besteld, en daar wilde ik natuurlijk wel een handtekening in. Was bovendien superleuk om heel even met ze te kletsen, want ze zijn net zo leuk en gezellig als hun blog!

26-10 1 IMG_9855

Zondag was deadlinedag nummer 1 (gehaald), maar maandag had ik vrijgehouden, omdat we met het gezin naar Delft zouden gaan. En dit hadden wij natuurlijk weer: de VVV was dicht.

26-10 2 IMG_9870

Gelukkig hadden we zelf ook een kaartje mee, dus redden we onszelf wel. We begonnen in de Nieuwe Kerk, waar iedereen van de koninklijke familie begraven wordt, vanaf Willem van Oranje. Ik ben over het algemeen niet extreem geïnteresseerd in geschiedenis (als in: ik vind het wel interessant, maar alleen als ik het toevallig tegenkom), maar in die kerk leefde ik toch wel helemaal op. Vooral de stamboom van het huis Oranje-Nassau werd aan een grondige inspectie onderworpen.

26-10 3 IMG_9886

We waren ruim een uur in die kerk, dus daarna was het eigenlijk al lunchtijd, waar ik stiekem al de hele dag naar uitkeek. Bagels & Beans heeft namelijk 4 vegetarische burgers op de kaart, en het is natuurlijk mijn missie om ze allemaal te proeven. Dit was nummer 2, want de paddoburger al op. Dit is overigens de chiliburger: héél lekker.

26-10 4 IMG_9950_2

26-10 5 Delft

Hoi Delft wat ben je mooi.

26-10 6 IMG_9975

We aten bij een Oost-Afrikaans restaurant. Niet met mes en vork, want we kregen een heel groot bord met allemaal curry-achtige dingen die je kon eten met een soort sponspannenkoeken. Ik ben alle namen vergeten, maar het was zó lekker. <3

28-10 1 IMG_9986

Dinsdag en woensdag weer heerlijk aan school gewerkt, en woensdagavond gingen we eten bij vrienden. Dit was een superlekkere, gezonde én fotogenieke salade van quinoa, avocado, alfalfa, granaatappelpitjes en nog wat dingen.

28-10 2 IMG_9995

Ik ga niet van alles een foto delen, maar deze lasagne moet nog wel even. Met ricotta, aubergine, pompoen, spinazie en nog wat dingen. Volgens mij uit een boek van Jamie Oliver? Hoe dan ook: het was lekker. Net als de rest, overigens. En de chocolademousse als toetje. Ik heb veel te veel gegeten, maar het was het waard.

31-10 2

Daarna ging ik naar Amsterdam, want donderdag en vrijdag had ik tentamens. Of nou ja, donderdag een pitch, die gelukkig goed ging; vrijdag wel echt een tentamen, mijn enige, en dat ging ook wel oké. En gisteren… tja. Het plan was dus eigenlijk om de hele dag braaf aan school te werken (oké, en een taart te bakken, maar dat is ook voor een deadline). Ik wist wel dat de releaseparty van List & Leugens van Leigh Bardugo was, maar dat was ver weg en ik dacht een keer gewoon verstandig te zijn. Maar toen vroeg Myrthe (van Blossom Books) of ik wilde komen helpen. Dus oké, laat dat verstandig zijn dan maar. Dus bevond ik me ineens in de trein naar Rotterdam. Het was best wel hectisch en zo (er waren bijna 200 mensen), maar het was vooral ook leuk om te helpen (ik maakte de polaroidfoto’s) én ik heb Leigh Bardugo ontmoet, dus die pijnlijke voeten (waarom deed ik hakken aan?) had ik ervoor over. Binnenkort maar beginnen in List & Leugens!

En dat was alweer het tweede deel van mijn maand! Komende week ga ik nog even keihard knallen voor allerlei deadlines, daarna begin ik met mijn stage, waar ik heel veel zin in heb. Heb jij een leuke maand gehad? En belangrijker: wat zijn jouw plannen voor de rest van het jaar? (wow, dat klinkt zo raar)

 

2 thoughts on “M(u)y diary: Oktober #2

  1. Die foto van de paddestoel is echt prachtig geworden! :O En nu klinkt het net alsof ik niet op de foto durf, haha, terwijl we het altijd gewoon te druk hebben met praten en eten ;)
    Audrey onlangs geplaatst…In je hok!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge