M(u)y diary: November #1

Mijn laatste tweet is 9 dagen geleden, mijn laatste blogpost maar liefst 11. Of nou ja, tot nu dus, want: ik leef nog! Op de één of andere manier voelt dat een beetje verkeerd om te zeggen na de gebeurtenissen in Parijs, maar hoe dan ook: ik ga weer bloggen! Of nou ja, dat is in ieder geval het plan. Oké, tot zover alle vage bijvoeglijke naamwoorden. Het leek me raar om na 1,5 week volledige stilte ineens gewoon weer een normaal blogje online te zetten, dus vandaar deze diary slash persoonlijke update. En niet toevallig omdat we vandaag óók alweer op de helft van de maand zijn. De afgelopen twee weken werkte ik niet alleen heel veel aan school, maar ging ik ook naar een concert, had ik een iets-anders-dan-geplande-maar-toch-superleuke dag met Lisa én begon ik met mijn stage! Oh ja, en ik keek series – véél series. Niet heel veel foto’s dus, maar om na twee keer alweer te stoppen met mijn diary’s is ook weer zoiets. En misschien zijn jullie wel heel geïnteresseerd in mijn leven. Ik bedoel: het zóú kunnen. Maar waarschijnlijk niet.

02-11

Yay, taart! Sinaasappeltaart met bramenmousse en chocolademousse, om precies te zijn (daar klikken voor het recept). De reden was iets minder leuk: na bijna een jaar stop ik als kookblogger voor Sevendays.nl. Tijd voor een nieuwe uitdaging! Maar toch: een heel goed begin van de maand.

02-11

De eerste vijf dagen van november was ik verder vooral met school bezig. En hé, ik vind het prima om pianomuziek te luisteren als dat helpt voor mijn concentratie hoor, maar dan liefst wel voor Disney. Alleen bij Let it go is mijn concentratie even foetsie, want… nou ja, dat spreekt voor zich. (The cold never bothered me anywaaay.)

03-11

Oh ja, en ik betaalde mijn hosting voor het komende jaar. Want dat ik het afgelopen jaar een paar blogdipjes heb gehad, betekent niet dat jullie nu meteen van me af zijn. Integendeel! (En voor degenen die nog een host zoeken: ik kan Robohost van harte aanbevelen!) (#nospon)

05-11

Deadline gehaald!

06-11

Op vrijdag (6 november) was het dan eindelijk tijd om mijn joggingbroek, pandatrui make-uploze gezicht vaarwel te zeggen en weer de wijde wereld in te trekken. Ik zou met Lisa afspreken in Amersfoort voor een nieuwe Bakken met bloggers. Helaas staken de treinen daar een stokje voor: de helft reed niet en Lisa kon dus helemaal niet in Amersfoort komen, waardoor we uiteindelijk in Amsterdam belandden. We aten brownies bij Bagels & Beans en pizza bij mij thuis, en dus was het alsnog supergezellig. Oh, en mocht je het je afvragen: Lisa’s lijstje van dingen die die dag mis gingen telde dus maar liefst 14 punten.

07-11

Hier geef ik Lisa ook de schuld van. Ik ben al sinds juni op zoek naar een serie die ik kan volgen (iets met niet kunnen kiezen) en zij raadde me Hart of Dixie aan. Het goede nieuws is dat ik het een geweldige serie vind. Het slechte nieuws is dat ik in 9 dagen, 2 seizoenen heb gekeken. En ja, dat is veel. (Dit heb je niet gelezen hè, mama? Mooi.)

08-11

Dat weekend bleef ik in Amsterdam, waar ik nog drie pompoenen had liggen (vraag me niet waarom). Ik creëerde dit pastagerecht met geroosterde pompoen, waarvan morgen het recept online komt!

09-11

Een iets (lees: veel) minder geslaagde foto – iets met een verkeerde witbalans. Maar: deze zoete aardappel-pompoensoep was ook enorm lekker! Ik vind het over het algemeen vrij irritant dat ik sommige groenen vier dagen achter elkaar moet eten om ze op te krijgen, maar voor pompoen maak ik graag een uitzondering.

Oh, en maandag begon ik dus ook met mijn stage! Daar vertel ik later wel meer over, maar het is in ieder geval ontzettend leuk. :)

11-11

11-11

11-11

Ja, sorry, ik kon niet kiezen tussen de foto’s. Hoe dan ook: woensdag ging ik direct na stage naar het concert van Tyler Ward! Dit was de derde keer dat hij optrad in Amsterdam, maar vorige jaren wilde er niemand mee en ging ik dus niet. Dit jaar besloot ik om gewoon alleen te gaan, want driemaal is scheepsrecht. Het was veel te lang geleden dat ik naar een concert was geweest en ik was even vergeten hoe geweldig dat is. Ik was niet eens alleen, want ik had in de rij drie andere meisjes ontmoet met wie ik de hele avond optrok. Weet ik dat ook weer voor een volgende keer! Het tofste gedeelte van het concert was eigenlijk pas ná het concert, toen hij eigenlijk al klaar was maar nog terugkwam om, op de rand van het podium en zonder microfoon, nog een liedje te zingen. En daarom houd ik dus van kleine concerten.

11-11

Ik kan ergens niet helemaal geloven dat ik deze foto online zet (want: onderkin), maar hij is ook wel heel grappig.

11-11

Oh ja, we hebben ook een normale foto.

13-11

Toen ik vrijdagavond bij mijn ouders kwam, lag het boek Stuk van jou (van Sophie Jackson) op me te wachten. Ik las het al vóórdat het verscheen en mocht een quote aanleveren voor in het boek. Ik herhaal: mijn quote staat in een boek! Hoe tof is dat?! Met héél veel dank aan Dagmar. Mijn recensie van het boek komt nog online, maar mijn quote zegt denk ik al wel genoeg.

14-11

Ik bouwde vorige week ook een beetje een slaaptekort op, dus mijn zaterdagochtend bestond vooral uit uitslapen – net als de zaterdag ervoor, overigens. Dat ben ik niet meer gewend! Vind ik normaal ook niet fijn, want dan ben je meteen een heel stuk van je dag kwijt. Maar ja, dat krijg je als je elke avond denkt: ‘Oké, nog één aflevering…’ Afijn. Bijna direct na mijn ontbijt kon ik aan de kruidnoten, want Sinterklaas kwam aan! Ja, ik kijk nog steeds ieder jaar de intocht. Want voor tradities ben je nooit te oud.

15-11

En na maandenlang gepush van mijn kant, hebben we ook weer lootjes getrokken. Woehoe! Sinterklaas is absoluut mijn favoriete feestdag van het jaar. Verder hielp ik dit weekend mama met taarten bakken, want die is as we speak vandaag jarig. :) Zelf ben ik er helaas niet, want als jullie dit lezen zit ik wellicht alweer in de trein naar Amsterdam. Mijn plannen voor de rest van de maand? Eigenlijk weet ik het nog niet precies. Behalve minstens twee weken veganistisch eten dan, maar daar vertel ik later ook nog wel wat over. Verder sluit ik niet uit dat de komende week weer vooral uit stage en series gaat bestaan, maar wie weet loopt het wel héél anders (dat houd ik mezelf nog even voor). En wat gaan jullie nog voor leuke dingen doen dit jaar? (ja, ik vind dat ik dat op de helft van november wel kan vragen)

 

4 thoughts on “M(u)y diary: November #1

  1. Oooh dat pasta gerecht ziet er echt heerlijk uit (ja ik moet even op het eten reageren haha) En alleen naar een concert gaan, waarom niet! Ik zou het eerst ook super eng vinden maar op een concert vindt je meestal redelijk makkelijk leuke mensen. Ik ga aankomende zondag naar Katzenjammer, ontzettend veel zin in :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge