Waarom je niet altijd een volle agenda hoeft te hebben

agenda

Er zijn altijd wel een paar dingen waar je naar uitkijkt, waar je als het ware een beetje naartoe leeft. Die filmavond met je vriendinnen aankomende vrijdag, de vakantie naar (zelf invullen) in juli, dat ene toffe festival, je verjaardag… En als die dingen voorbij zijn, komen er weer andere leuke dingen. Meestal. Want soms heb je even niets gepland staan. Gewoon niks, nada, noppes. Ik krijg daar altijd een beetje een leeg gevoel van, maar misschien is dat helemaal niet nodig. 

Op het moment dat ik dit schrijf is het 26 april (mag ik ook even een applaus voor het feit dat ik een keer vooruit heb geschreven? – ook al is het in dit geval maar één dag, haha) en ik zit nu dus in zo’n situatie. Mijn agenda is leeg. Of nou ja, er staat genoeg huiswerk in, maar eigenlijk nauwelijks leuke dingen. Ik heb geen bloggersmeetings meer gepland staan, ook geen blogevents, ik ga niets doen in mijn meivakantie volgende week, en ook voor de zomervakantie heb ik nog niets gepland staan. Niet Interrailen (alweer niet) en waarschijnlijk ook geen andere vakantie. Gewoon helemaal niks.

Mijn eerste reactie was dat ik meteen weer allemaal leuke dingen moest gaan afspreken. Allemaal mensen benaderen of ze misschien weer een keer willen afspreken, evenementen zoeken waar ik heen wil gaan, internet afsurfen naar andere leuke dingen… Mijn agenda moest en zou voller worden, want leuke dingen doen is – nou ja, leuk. Het voelde een beetje alsof ik nu niets heb om naartoe te leven, en dat beviel me helemaal niet.

Toen ging ik er beter over nadenken. Ik mag dan wel geen megaspectaculaire dingen in het vooruitzicht hebben, maar ik kan toch ook zin hebben in de kleine dingetjes? In de meivakantie wil ik bijvoorbeeld een soort fotoboekje maken, en ik ga waarschijnlijk ook naar Artis. Ik ga leuke boeken lezen en (hopelijk) mooie foto’s maken en lekkere dingen bakken. Dingen die niet in mijn agenda staan en die ik niet van tevoren plan, maar waar ik wel nu al zin in kan hebben. Natuurlijk vind ik het nog steeds jammer dat ik waarschijnlijk niet ga Interrailen, want dat lijkt me ontzettend tof. En ja, ik ga echt nog wel een aantal dingen proberen te plannen. 3 maanden zomervakantie en helemaal niets doen is immers ook wel een beetje overdreven, haha. Maar als ik mijn lege agenda zie, krijg ik geen leeg gevoel meer. De leukste momenten komen vaak toch onverwacht; er komen vast wel leuke dingen op mijn pad. En die hoeven niet eens zo spectaculair te zijn om me vrolijk te maken. Dus dit is ook een kleine note to self: ik moet meer leren genieten van de kleine dingetjes. Zoals misschien júíst van die lege agenda. Want die betekent niet alleen geen leuke afspraken, maar ook geen stomme afspraken. En dat is tenslotte ook iets om naar uit te kijken.

Heb jij altijd een volle agenda (op een leuke manier)?

9 thoughts on “Waarom je niet altijd een volle agenda hoeft te hebben

  1. Ik snap je heel goed, heb hetzelfde. Tot vorig collegejaar zat m’n agenda vrijwel standaard stampvol. Omdat ik nog studeer en veel vriendinnen al werken sinds dit collegejaar en ik dit jaar eens geen commissiewerk e.d. wilde doen + ervoor gekozen heb om even geen bijbaan naast mijn master te doen, zitten er veel vaker gaten in m’n agenda. Het heeft me maanden gekost om daaraan te wennen. Inmiddels ben ik blij met lege vlakken in m’n agenda, omdat er eindelijk weer eens tijd is om eens uit te slapen, spontaan een ijsje te halen of gewoon lekker met kat Chuck op de bank te knuffelen zonder dat ik van hot naar her ren. Inderdaad genieten van de kleine dingen dus :)
    Sylvia onlangs geplaatst…sylviakuijsten.com twee maanden op zwartMy Profile

  2. Ik wil ook een lege agenda!! Maar ik denk dat dat pas in juli komt eigenlijk. Ik heb het heel druk met werken, sporten, klussen, feestjes, afspraken bij de osteopaat, tandarts, autokeuring… Oef! Ik probeer meestal wel één weekend in de maand helemaal leeg te houden, daarom sla ik moederdag dit jaar ook over, anders heb ik alle weekenden van mei vol. Ik word wel een beetje kriegelig van een volle agenda, maar ik kan het anders ook niet rond krijgen.. Tijd voor vakantie dus (die ik ook al vol gepland heb, want ik ga op vakantie)
    Cindy onlangs geplaatst…Einde No Buy maandMy Profile

  3. Ik heb eigenlijk amper persoonlijke afspraken in mijn agenda staan. Dus alles wat ik doe in mijn verlof zijn ‘kleine’ dingen zoals jij het noemde. Weggaan naar de moestuin, uitgaan met vriendlief, lunchen met zus, … alles doe ik zonder dat het gepland is eigenlijk. Heb ik ergens zin in? Dan doe ik dat gewoon!
    Nicky onlangs geplaatst…Instagram: aprilMy Profile

  4. Ik word juist helemaal naar als ik een bomvolle agenda heb! Ik leef graag met de dag en heb ook graag wat tijd voor mezelf dus nee, voor mij zelden een volle agenda :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge