Random 2014 favourites

Normaal ben ik niet zo van de favorieten-lijstjes die veel bloggers elke maand plaatsen, maar eind 2014 leek het me toch wel leuk om een overzichtje te maken. Niet met beautyproducten of zo, maar gewoon van de meest random dingen. Mijn favoriete boeken, weer, smiley, broodbeleg, social medium… Je leest het allemaal in dit artikel!

Random 2014 favourites

Boeken
Om maar meteen met het moeilijkste te beginnen… Tja. Momenteel heb ik 66 boeken gelezen en het het is best lastig om daar maar een paar uit te kiezen. Maar met veel moeite is het gelukt! In willekeurige volgorde zijn Voor jou (Jojo Moyes), Fangirl (Rainbow Rowell, Verslingerd (Lisette Jonkman), Ik wist het (Chantal van Gastel), Silber (Kerstin Gier) en Het leven uit een dag (A. F. Th. van der Heijden) me het best bijgebleven. Denk ik. Oké, laat ook maar. Oh jongens, ik ben hier zo slecht in. Er zijn gewoon veel te veel leuke boeken, oké? (Edit: En Sterrenhemel. Dat is dus dat 66e boek en het achtervolgt me nu al dágen.)

Films
Waar ik met boeken gemakkelijk de 50 heb gehaald, ben ik met films helaas op 43 blijven steken. Betekent overigens niet dat ik veel beter kon kiezen, haha. The Fault in Our Stars en If I Stay hebben het langs in mijn hoofd rondgespookt… Maar Frozen en Het regent gehaktballen 2 waren ook gewoon leuk, Soof was supergrappig, Samba was grappig én indrukwekkend en voor het snufje romantiek vond ik ook A walk to remember heel goed, en The holiday is mijn nieuwe favoriete kerstfilm. Dus ja. Ik heb nu al spijt van dit artikel.

Muziek
Geen zorgen hoor, vanaf nu ga ik minder typen, haha! Mijn favoriete Spotify-playlist was dit jaar Picnic in the parkmaar ik heb ook mijn liefde voor rock ’n roll ontdekt en ik houd van Passenger, Racoon en vooral Jason Mraz.

Broodbeleg
Pindakaas!

IMG_5159

Spelletje
Aangezien ik niet weet of het nu een bordspel of een kaartspel is (half en half, zeg maar), noem ik het maar gewoon een spel. Het is in ieder geval Boonanza, een beetje lastig uit te leggen hoe het werkt, maar het is echt superleuk!

Thee
Eerlijk is eerlijk ik weet niet meer zo goed welke thee ik aan het begin van dit jaar veel dronk. Ik weet wel dat ik de afgelopen tijd heel veel Herststorm op heb, en appel-kaneel en honing-banaan zijn ook echt superlekker. En gember!

Kledingstuk
Vijf dingen: mijn supercomfortabele pandatrui voor als ik het huis niet uit hoef, mijn lichtroze zomerrokje met laagjes, mijn peplumtopje, een feestjurkje waar ik me zowaar mooi ik voel en mijn mintgroene trui.

Weer
Eigenlijk is dit een beetje valsspelen, want mijn favoriete weer verandert nooit. Maar omdat ik zo blij ben dat we dit jaar toch nog een paar vlokjes hebben gehad, zet ik ‘m er toch lekker tussen. SNEEUW!

IMG_5140

Social medium
Zomer 2012 stopte ik met Twitter omdat ik te verslaafd was, maar sinds ik begin 2014 een nieuw account aanmaakte voor mijn blog vind ik het weer helemaal leuk. Vind ik persoonlijk veel gezelliger dan Facebook!

Smiley
:D

Recept
Ook qua recepten is het heel lastig kiezen. Ik mocht één gebakrecept kiezen, daarbij ga ik voor de brownies met frambozentiramisu. Mijn nieuwe favoriete avondeten is deze pompoencouscous en qua ontbijt ben ik nog steeds gek op gebakken havermout.

Kleur
Mintgroen! Geen twijfel over mogelijk… Hoewel de meeste pastelkleuren eigenlijk wel mooi zijn.

Barcelona

Reisje
Ik ben dit jaar naar Limburg, Texel, Barcelona, Friesland, Frankrijk geweest – alle keren paar een paar dagen, maar toch was het fijn. En daarvan was Barcelona echt absoluut het leukste! Die sfeer daar is zó geweldig. :)

Feestdag
Sinterklaas! Ook dit jaar deden we weer surprises met familie en dat was zó gezellig.

Restaurant
Eh, ja. Hoewel ik in restaurants meestal het idee heb dat ik zelf wel iets lekkerders kan maken (als er weer eens alleen een vegetarische salade geitenkaas op de kaart staat, zeg maar), heb ik dit jaar een aantal keer echt heel lekker gegeten in restaurants. Mijn favoriet van dit jaar is echter in… Barcelona. Eh, ja. Quinoa Bar stak er toch wel met kop en schouders bovenuit!

Mensen
Dat mijn familie gewoon leuk is lijkt me vrij nutteloos om te zeggen, maar ik ben er dit jaar ook achter gekomen dat er daarnaast nog twee soorten mensen zijn waarbij ik me meteen op mijn gemak voel, namelijk bloggers en mensen die lezen. Of die het allebei doen, natuurlijk.

Wat was jouw favoriete … van 2014?


Lists are there to parse and
manage the world – Adam Savage

10 thoughts on “Random 2014 favourites

  1. Wat een fijne favorieten! Twitter heb ik ook weer helemaal herontdekt. Facebook vind ik steeds minder leuk, al die filmpjes e.d. waar het mee vol staat, hoeven van mij niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge