10 redenen waarom we écht een witte Kerst moeten krijgen

Over een week is het Kerstmis. Mijn hele Twitter timeline staat daardoor al de hele dag op z’n kop en ook ik ben inmiddels aardig in kerststemming. Wij doen geen cadeautjes met Kerst, maar ik heb één grote wens: sneeuw! Ik vind het heerlijk om die witte massa te horen knisperen onder mijn voeten en zou niets liever willen volgende week. Daarom een lijstje met 10 redenen waarom we een witte Kerst moeten krijgen!

IMG_5026 met achtergrondBron achtergrondfoto: Rachel Kramer via Flickr Creative Commons

 

1. Enorm cliché, maar: sneeuw maakt alles magisch. Het liedje heet toch niet voor niets Walking in a winter wonderland?! Met sneeuw is Kerst per definitie gezellig, zelfs als je oom de hele tijd flauwe grapjes maakt of je oma je een paar keer per dag een dikke klapzoen wil geven.

2. We hebben al sinds 2010 geen witte Kerst meer gehad. En aangezien er sinds 1995 nooit méér dan 4 jaar tussen twee keer sneeuw in december in heeft gezeten, vind ik dat we het verdienen.

3. Met sneeuw kun je sneeuwpoppen maken, en dat heeft echt tientallen voordelen. Denk aan al die kindjes die zich niet hoeven te vervelen tijdens al die verplichte familiebezoekjes, maar ook aan degenen die een sneeuwpop als gezelschap kunnen houden in plaats van dat ze de Kerstdagen alleen door moeten brengen. Zeg nou zelf: Olaf is toch dé perfecte persoon om de feestdagen mee door te brengen?

4. Bij Kerst horen engeltjes. Pak sneeuw op de grond = meer sneeuwengels = meer kerstgevoel!

5. Shocking: alle kerstliedjes krijgen ineens daadwerkelijk betekenis. Echt, als het sneeuwt valt elk puzzelstukje sneeuwvlokje op z’n plaats.

6. Je wordt door minder mensen vreemd aangekeken als je op straat loopt en ineens in Let it gooo! uitbarst, want dat past gewoon helemaal in de setting. Sowieso zullen er vrij weinig mensen op straat zijn tijdens Kerst, dus dat is mooi meegenomen.

7. Dat er bijna niemand op straat is heeft nóg een voordeel: Kerstmis is de enige tijd van het jaar dat niemand gaat zeuren over het openbaar vervoer dat al plat ligt bij één sneeuwvlokje. Echt hoor, de sneeuwgoden zouden wel gek zijn als ze zo’n kans zouden laten lopen.

8. Van sneeuwballengevechten krijg je bevroren handen. Raad eens waar je die het beste aan kunt opwarmen? Juist, warme chocolademelk. En die slagroom en marshmallow erbij zijn vast ook heel goed voor… iets.

9. Je jaarlijkse familiekiekjes worden onmiddellijk opgefleurd door de witte achtergrond. De sneeuw leidt meteen ook de aandacht af van jou als er een foto wordt gemaakt waarop je nét nog een kerstkransje in je mond steekt. Of twee.

10. Je hebt de perfecte reden om in je warme foute kersttrui rond te lopen, in plaats van in een chic jurkje. Want hallo, het is echt véél te koud voor een panty.

Dus, sneeuw, waar wacht je nog op? Ik stem vóór! Who’s with me?A snow day literally and figuratively falls from the
sky, and seems like a thing of wonder – Susan Orlean

10 thoughts on “10 redenen waarom we écht een witte Kerst moeten krijgen

  1. Jaaaaay!
    IK WIL SNEEEEUW!
    Jeetje dat het alweer 4 jaar geleden. Kan me nog herinneren dat ik van stage met de fiets aan de hand terug moest lopen door het dikke pak sneeuw dat was gevallen.. jaaaa dat wil ik weer!

  2. Ik als ‘sneeuwhater’ (das overdreven trouwens) hoop echt dat er niks valt, vind het zeker mooi om te zien en er door heen wandelen is best leuk maar ik moet gewoon werken en heb geen zin in glij partijen en enorme files
    sam onlangs geplaatst…Tag time..My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge