10 redenen waarom alleen wonen stom is

alleen-wonen

Ik ben zo iemand die zichzelf in de eerste zin van haar blogpost al tegenspreekt, dus ik zal het maar meteen zeggen: ik vind het geweldig om alleen te wonen. Niets ten nadele van mijn ouders, maar ik was er eerlijk gezegd gewoon wel een beetje aan toe. Ik heb een kamer echt voor mij alleen; ik deel de keuken wel, maar heb geen echte huisgenoten. Maar hoewel ik alleen zijn helemaal niet erg vind, mis ik op sommige momenten wel wat gezelschap. Vandaar: 10 dingen die minder leuk zijn aan alleen wonen!

1. Alle verpakkingen zijn XXL
Als ik wraps wil eten, moet ik dat standaard 4 dagen lang doen. En met al die rollen WC-papier die ik in huis heb kan ik nog minstens een paar jaar grote boodschappen afvegen.

2. Je kunt niemand vervelen met je hyperheid
Als je ergens helemaal enthousiast over bent, moet je dat allemaal voor je houden. Gelukkig heb ik een blog. ;)

3. Er is niemand voor wie je taart kunt bakken
Nu zou je dat ook als een goed teken kunnen zien, omdat je dan al het gebak voor jezelf hebt, maar in mijn geval betekent het dat ik gewoon veel minder vaak dingen bak.

4. Je moet allemaal dingen doen waar je geen zin in hebt
Ja, dit is wel een beetje een inkoppertje, hè. Maar voor sommige dingen ben ik gewoon niet gemaakt. Zoals schoonmaken. Of banden oppompen.

5. Je moet alles met de zelfontspanner doen
Voor de recepten die ik maak voor 7Days fotografeer ik altijd elke stap, en soms is het best handig als iemand daarmee helpt. Ik zit regelmatig in een soort acrobatenpose op de grond, camera tussen de knieën… Alles voor een goede foto.

6. Je sociale leven is afhankelijk van WiFi (en van boodschappen doen)
Want ja, hoe moet je anders met mensen praten?

7. Je leeft een leven zonder armbanden
Die slotjes krijg ik dus écht niet zelf dicht.

8. Je kunt de schuld nooit meer wegwuiven
‘Maar… Dat was niet mijn schuld, dat was… Oh, laat maar.’

9. Je hebt geen back-upwekker
Geen moeder meer die roept ‘Maaike! Moest jij niet een kwartier geleden je bed al uit?’

10. Je kunt niet zo makkelijk advies vragen
Past dit shirtje bij deze broek? Is deze column wel leuk genoeg? Is de linker- of de rechterfoto mooier? (En nee, ze zijn niet hetzelfde.) Help! Moet ik dat nu echt allemaal alléén beslissen?

Zou jij (als je dat nog niet doet) helemaal alleen willen wonen?

13 thoughts on “10 redenen waarom alleen wonen stom is

 1. Ik heb een tijdje alleen gewoond en dat vond ik best prettig. Ik had het op dat moment echt nodig om te leren leven, maar aan de andere kant had ik ook niet echt keus. Wel heb ik er een beetje spijt van dat ik elk vrij moment toen naar mijn – nu ex- ging.
  Nu woon ik samen met mijn vriend en ben ik mega blij..en heb ik alle voordelen van op jezelf wonen, maar ook die van met iemand samen wonen. :)
  Emmy onlangs geplaatst…WIN | De lieve vredeMy Profile

 2. Ah ik denk dat het heel erg twee kanten heeft!
  Het is natuurlijk wel lekker die vrijheid maar die punten van jou kan ik me inderdaad goed voorstellen.
  Vervelend ook dat alles in van die grote verpakkingen verkocht wordt!
  Liefs Lonneke

 3. Hahaha zo herkenbaar! Bij de armbanden moest ik wel even lachen want ik dacht gelijk aan mij met de jurkenversie, ik kreeg de rits niet helemaal dicht (stijve hark, haha) en toen dat eenmaal was gelukt was het later nog een hels gepruts om hem weer open te krijgen. Overigens vind ik alleen wonen ook super fijn:) Z’n voor- en nadelen!
  Jinnie93 onlangs geplaatst…10 Anti-Boredom Internet TipsMy Profile

 4. Gelukkig heb je je bloghulpteam nog, al zijn kleurencombinaties niet mijn sterkste punt ;)

  Oe, en over armbandjes: bij mij lukt het wel eens door de kant zonder slotje in mijn mond te doen, dan heb je een strak gespannen bandje en is het makkelijker om met die andere hand het slotje vast te maken ;)
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: Oreo-monchoutaart met browniebodemMy Profile

 5. Hihi, moest wel lachen om het leven zonder armbandjes, die krengen krijg je inderdaad echt niet alleen om :) Verder ben ik happy samenwonend maar lijkt me dat alleen wonen ook wel genoeg voordelen heeft, behalve dan dat zelf schoonmaken ;)
  Sammie onlangs geplaatst…Afgelopen weekend #8My Profile

 6. Toen ik op kamers woonde, woonde ik ook alleen en ik vond het afschuwelijk. Ik voelde me vaak eenzaam en miste echte de gezelligheid en de huiselijkheid. Toen nam ik maar een papegaaitje als huisdier en dat hielp al, je hebt tenminste weer iets om tegen aan te kletsen!
  Maar ik ben echt geen type om alleen te wonen, dat is me nu duidelijk! Heb het op kamers wonen ook niet echt lang volgehouden ;) Snel erna ging ik samenwonen met mijn vriendje en dat is veeeel leuker :D
  Eline onlangs geplaatst…Action en Flying Tiger shoplogMy Profile

 7. vooral die XL verpakkingen komen bekend voor! Als ik fruit haal moet het binnen een weekmop, anders kan ik het weg gooien en dan pas kom je erachter hoeveel mandarijnen er in een netje zitten. Leuke blog!
  Ilse onlangs geplaatst…Mijn moestuin #1My Profile

 8. Haha, toevallig wilde ik komende week soortgelijk artikel plaatsen. Waarom het wel/niet leuk is om thuis te wonen, want ja, ik woon nog thuis. :D leuk om te lezen dit. Hoewel ik best met al deze dingen om zou kunnen gaan, vind ik het voor nu wel prima zo bij mams, hihi.
  Justine onlangs geplaatst…It’s a quote tagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge