Recept: Wortel-tomatensoep

Wortel-tomatensoep recept

Vroeger lustte ik geen soep. Op erwtensoep na dan, en champignonsoep kon ik ook nog wel verdragen. Als er een andere soep op het menu stond, sloeg ik het voorgerecht gewoon over. Maaltijdsoep aten we thuis eigenlijk nooit. Maar de afgelopen jaren, met name het afgelopen jaar (ik ben heel veel meer dingen gaan eten sinds ik op kamers woon), heb ik ontdekt dat ik soep al die tijd heb ondergewaardeerd. Eigenlijk is soep namelijk geweldig. Het is makkelijk, het is warm, het is lekker en je kunt het werkelijk overal van maken. Ik heb inmiddels dan ook al heel wat soepen gemaakt, maar een simpele tomatensoep nog nooit. Tot ik laatst naar Audrey ging en iets zou koken. Ik had totaal geen inspiratie voor een normaal gerecht (lees: iets wat geen taart was en geen chocola bevatte) en toen opperde Audrey: ‘Anders maak je gewoon soep?’ En zo geschiedde. Ik combineerde de tomaat met wortel en het was verrassend lekker! Een heerlijk herfstig voorgerecht. :)

Dit heb je nodig (voor ongeveer 5 personen)
– 2 teentjes knoflook
– 450 gram winterpeen
– 500 gram tomaten
– 900 milliliter water
– 1 blokje groentebouillon
– 2 theelepels paprikapoeder
– 1 theelepel kerriepoeder
– 2,5 handje verse peterselie
– 50 milliliter slagroom

Zo maak je de soep
1. Maak de winterpenen schoon en snijd ze in stukjes.
2. Snijd de teentjes knoflook heel fijn en bak ze samen met de wortel in een beetje olijfolie. Voeg dan het water en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Laat zo’n 25 minuten koken.
3. Pureer ondertussen de tomaten en haal ze door een zeef. Je houdt dan alleen een soort tomatensap over, zonder de velletjes en pitjes dus. Voeg dit toe aan de wortels en laat dit nog 5 tot 10 minuten koken, tot de wortels zacht genoeg zijn om te pureren.
4. En dan, surprise: pureren! Gebruik een staafmixer en maak er een gladde soep van. Zet dan weer even terug op het vuur en voeg het paprika’ en kerriepoeder toe. Snijd de peterselie fijn en roer deze er ook doorheen, net als de slagroom.
5. Verdeel de soep over de kommen. Je kunt ‘m garneren met paprikapoeder of extra peterselie, dat is wel zo leuk. :)

Maak jij vaak zelf soep?

tomaten-wortelsoep recept

 

2 thoughts on “Recept: Wortel-tomatensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge