Recept: Tagliatelle met geroosterde pompoen en rucola

tagliatelle met geroosterde pompoen en rucola

Vroeger waren pompoenen bestemd voor Halloween. Mijn zusje en ik holden ze uit en begonnen met het uitsnijden van een gezichtje; mama maakte het af en deed er een waxinelichtje in. Ze stonden net zolang op het stoeltje voor de deur tot ze begonnen te rotten, af en toe met het waxinelichtje aan, tot ver na Halloween. Dan verdwenen ze in de groene bak. Mama zei soms: ‘Wist je dat je ook soep kon maken van pompoen?’, maar het gebeurde nooit. Tot we een jaar geleden pompoen ontdekten als dé herfstgroente bij uitstek. Sindsdien ben ik fan: dit jaar heb ik meer pompoen gegeten dan in alle 17 jaren daarvoor. Geroosterde pompoen vind ik misschien wel het allerlekkerst, en heeft bovendien als voordeel dat je niet eerst hoeft te schillen. Ideaal! Dit keer deed ik het door de tagliatelle, samen met rucola, cherrytomaatjes en cottage cheese/ricotta. Dit is het recept!

Dit heb je nodig voor 2 personen
– 150 gram tagliatelle
– Een halve pompoen
– 250 gram cherrytomaatjes
– Een paar handjes rucola
– Cottage cheese of ricotta*
– Olijfolie
– Paprikapoeder
– 1 rood pepertje
– 2 teentjes knoflook

*Ik  was van tevoren van plan om ricotta te kopen, maar toen zag ik cottage cheese staan en ik meende me te herinneren dat ik ooit iemand hoorde zeggen dat dat wel ongeveer hetzelfde was. Nou, dat is het dus niet. In cottage cheese zitten namelijk rare stukjes. Op zich smaakte het goed, hoor, maar ik zou de volgende keer denk ik voor ricotta gaan.

Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schraap de draden en pitjes uit de halve pompoen en snijd hem in partjes van zo’n 2 centimeter dik. Schillen hoeft dus niet! Wel even wassen, zeker als ie niet biologisch is. Smeer de partjes in met olijfolie en strooi er wat paprikapoeder overheen. Leg op een bakplaat of rooster met bakpapier en zet ze in de oven. Bij mij waren ze na 25 à 30 minuten gaar, maar anders zouden ze er iets langer in kunnen.
2. Leg 5 à 10 minuten vóór de pompoen klaar is ook de cherrytomaatjes erbij in de oven. Daar worden ze zoveel lekkerder van!
3. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Haal de pitjes uit de chilipeper en snijd deze in kleine stukjes. Roer deze met wat olijfolie door de tagliatelle en pers ook de teentjes knoflook erboven uit.
5. Snijd de geroosterde pompoen in stukjes en roer deze samen met wat handjes rucola door de tagliatelle.
6. Verdeel de tagliatelle over twee borden en leg de cherrytomaatjes erop. Garneer met wat hoopjes cottage cheese/ricotta. That’s it!

Eet jij veel pompoen?

tagliatelle met geroosterde pompoen en rucola

 

2 thoughts on “Recept: Tagliatelle met geroosterde pompoen en rucola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge