Recept: Holland meets Spain

Aardappelen worden meestal meteen geassocieerd met stamppot of andere typische Hollandse gerechten. Maar een beetje paprikapoeder doet wonderen: deze spicy krieltjes smaken Spaans! Ik ben zelf dol op zowel aardappelen als spicy eten en de Spaanse keuken, dus dit is de perfecte combinatie. :)

Boodschappen doen voor 4 personen:
– 600g minikrieltjes
– 300g haricots verts of gewone sperzieboontjes
– 100g zongedroogde tomaten
– 3/4tl paprikapoeder
– 1/2tl gemalen komijnzaad
– 2 zakken sla speciaal (kun je natuurlijk ook weglaten als je de aardappeltjes als bijgerecht wil eten, maar het is wel een frisse smaak om de kruiden te compenseren)
– olijfolie

De keuken in!
1. Schenk een scheutje olijfolie in een koekenpan en doe hierin de krieltjes. Strooi het komijnpoeder en een halve theelepel paprikapoeder eroverheen en bak ze goudbruin. Schep ze af en toe even om.
2. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes en als je sperzieboontjes uit blik hebt, giet deze dan af.
3. Schep de tomaatjes en sperziebonen door de aardappelen in de pan en verdeel hierover de overige kwart theelepel paprikapoeder. Laat dit nog even meebakken, ook af en toe omscheppen.
4. Doe ondertussen de sla in een kom en schep hierdoor een scheutje olijfolie.
5. Verdeel de sla over de borden en schep hierop het aardappelmengsel. Eten maar! (wel met een glaasje water bij de hand als je een gevoelige tong hebt ;-))
Aan het gerecht kun je eventueel nog cashewnoten toevoegen, of, zoals wij deden, een vegetarisch pittig worstje. Mama sneed die in stukjes en schepte hem erdoorheen, vond ze ook erg lekker!

Houd jij van spicy eten?


My idea of heaven is a great big baked potato and 
someone to share it with – Oprah Winfrey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge