Recept: Salade met mango en frambozen

salade met mango en frambozen

Als je van kleur op je bord houdt, moet je deze salade met mango en frambozen echt eens maken. Hij ziet eruit én smaakt als een feestje! Zomers, zoet en zo klaar: dat zijn de 3 z’s waar ik van houd. :) Ik ben gek op zomerfruit en hoewel ik het niet vaak combineer met sla, wist ik van tevoren stiekem al dat dit lekker zou worden (zo bescheiden). Het is geen maaltijdsalade, maar ‘gewoon’ een bijgerecht; ik zette hem op tafel naast aardappeltjes uit de oven, gegrilde groenten en bruschetta en we aten hem met z’n vieren. Je zou hem ook als lunch kunnen eten met wat brood, net waar je zin in hebt. Ik garandeer in ieder geval dat je er vrolijk van wordt!

Dit heb je nodig:
125 g gemengde sla
Halve mango
200 g frambozen (liefst verse, maar ik gebruikte diepvries- en dat ging ook wel)
1 mineola (of sinaasappel, maar die zijn nu vreselijk duur)
1 el balsamicoazijn
1 el honing
3 el amandelschaafsel

Zo maak je hem:
1. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op medium vuur goudbruin, schep af en toe om. (Bij mij werd het iets te bruin zwart omdat ik de pan heel misschien een klein beetje vergeten was, maar ach.)
2. Schil ondertussen de mango en snijd deze in kleine blokjes.
3. Was de mineola en rasp de schil eraf. Snijd hem dan doormidden en pers één helft uit boven een bakje.
4. Roer door dit sap ook de balsamicoazijn en de honing.
5. Doe de sla en mangostukjes in een schaal en roer de dressing hier doorheen. Verdeel achtereenvolgens de frambozen, het amandelschaafsel en de mineolarasp eroverheen. Dan ben je al klaar! Als je het opschept, zal die mooie opmaak wel een beetje vergaan, maar het wordt er niet minder lekker door. :)

Eet jij vaak salades met fruit?

 

One thought on “Recept: Salade met mango en frambozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge