Recept: 1-2-3 smoothie

De happychallenge opdracht van de week is: kijk naar je positieve gewoonten én bedenk er een paar die je wel toe zou willen voegen aan je leven. Bij meerdere medechallengers heb ik al ‘gezond eten’ zien staan in het rijtje met gewoonten die ze graag zouden willen toevoegen aan hun leven. Mede daarom plaats ik deze hele midweek elke dag een gezond, simpel en vooral lekker ontbijtje/lunch/smoothie/snack/maaltijdsalade online. Vandaag: een supersnelle ontbijtsmoothie!

Heel veel mensen krijgen ’s ochtends echt geen hap door hun keel. Een smoothie is dan de perfecte optie! Veel smoothies vereisen echter veel voorbereiding (bananen invriezen, dat soort dingen) of er zitten heel veel (dure) ingrediënten in (lijnzaad en zo). Daarom deel ik vandaag een ontbijtsmoothie die supersnel klaar is en waarvan je de meeste ingrediënten waarschijnlijk ook wel in huis hebt!

Je hebt nodig:
1 kleine banaan*
150 ml amandelmelk**
1 tl honing
3/4 tl kaneel***
3 el havermout

En dat is het! Eerst stop je de banaan in de blender of staafmixer, als die gepureerd is voeg je de amandelmelk toe en blend je weer. Voeg zo ook de honing, kaneel en havermout één voor één toe. En drinken maar! Ook ideaal om in een meeneembeker te schenken als je écht geen tijd meer hebt ’s ochtends.

* Een rijpe banaan is smaakvoller, maar niet per se nodig.
** De amandelmelk kun je ook vervangen door gewone melk, dat is wel minder lekker.
*** De kaneel en honing kun je ook vervangen door ongezoet cacaopoeder. Chocosmoothie!

Maak jij weleens smoothies?

Powered by
Life is full of banana skins. You slipe, you carry on – Daphne Guinness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge