Recept: Maaltijdsalade met bietjes, linzen en sinaasappel

Yes, weer eens een heerlijk saladerecept! Ik vind al deze ingrediënten apart heel lekker en samen zijn ze dat ook. En het is natuurlijk weer heel zomers, het weer vraagt er gewoon om! Zoals ik het heb gedaan is het heel snel, maar als je gedroogde linzen en verse rode bieten (als die in het seizoen zijn) gebruikt, zal het wel wat langer duren. Maar ook dan is het het waard! Plus: het oog wil ook wat, toch? Klik snel verder voor het recept. :)

Dit heb je nodig (voor 3 personen)
– Zakje sla speciaal/gemengde sla (125 g) (kan eventueel ook met gewone sla)
– 500 gram voorgekookte rode bietjes (5 kleine)
– Ongeveer 400 gram linzen (groot en klein blikje)
– 2 sinaasappelen
– 3 el fetablokjes
– 50 gram cashewnoten
– 1 el balsamico-azijn
– Peterselie

Variatietip: Vervang de feta door geitenkaas.

Zo maak je het 
1. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin.
2. Snijd de bietjes in plakjes en 1 sinaasappel in stukjes.
3. Doe de blikjes linzen (met vocht) in een steelpannetje en verwarm dit zo’n vijf minuten. Niet koken!
4. Pers de andere sinaasappel uit en meng het sap met 1 el balsamico-azijn.
5. Meng de helft van de dressing door de sla en verdeel deze over de borden. Verdeel vervolgens de plakjes biet over de sla.
6. Giet de linzen af en meng daar de rest van de dressing doorheen.
7. Verdeel de linzen, sinaasappel, feta en cashewnoten ook over de borden en knip of scheur er wat peterselie boven naar smaak. Eet smakelijk!

Eet jij veel salades in de zomer?


I’m into very colorful food, I think we eat with 
our eyes first – Giada De Laurentiis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge