Recept: Kaneelflensjes met walnotenijs en appel

recept-toetje-kaneelflensjes-met-walnotenijs-en-appel-uit-de-oven

Ik kan op elk moment van de dag pannenkoeken eten. American pancakes als ontbijt, havermoutpannenkoeken als lunch, appel-rozijn-pannenkoeken als avondeten… Alleen pannenkoeken als toetje had ik nog nooit geprobeerd. Maar toen ik laatste bij opa en oma was bedachten we ineens dat pannenkoeken met ijs vast ook wel lekker zouden zijn. (Of nou ja, flensjes met ijs, dat klinkt meer als een toetje. Dunne pannenkoeken dus, maar ik heb er blijkbaar geen talent voor om die te bakken, dus het werden uiteindelijk toch meer pannenkoeken bij mij.) Zo gezegd, zo gedaan – en het was ZO LEKKER!

Ingewikkeld is het niet; ik weet niet eens of je het wel echt een recept kunt noemen. Ik heb gewoon de standaardingrediënten van pannenkoeken genomen en toen hebben we ook maar wat gedaan. Maar ik zal het toch even uit te typen als recept, haha. Want echt, ik denk dat ik misschien wel een nieuw favoriet toetje heb. Tot ik weer een ander geweldig toetje heb gevonden, althans. Afijn. Als je nog nooit flensjes met ijs hebt gegeten: je moet het echt een keer proberen! (En anders trouwens ook.)

Dit heb je nodig voor 8/9 pannenkoeken
Pannenkoeken
250 g volkorenmeel, kan ook met tarwemeel
2 eieren
500 ml melk
2 à 3 el donkerbruine basterdsuiker
Kaneel naar smaak (flink wat, in mijn geval)
Snufje zout
Boter voor het bakken

‘Topping’
Walnotenijs (van Hertog, hebben ze in ieder geval bij AH)
2 of 3 grote appels
1 el donkerbruine basterdsuiker
Kaneel naar smaak (ik deed weer lekker veel)

Zo maak je ze
1. Schil de appels en snijd ze in blokjes (zonder het klokhuis dus). Doe ze in een schaaltje en roer de basterdsuiker en kaneel erdoorheen. Zet het schaaltje even aan de kant. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Mix het meel, zout, de eieren, melk, basterdsuiker en kaneel door elkaar. Als je het beslag dan te dik vindt kun je er nog wat melk bij doen, als je het te dun vindt wat meel.

3. Laat een koekenpan goed warm worden en smelt er wat boter in. En, nou ja, ik hoef verder niet echt uit te leggen hoe je pannenkoeken bakt, toch? Vergeet alleen niet om tussendoor steeds even een nieuw klontje boter in de pan te laten smelten. Als je de pannenkoeken die al klaar zijn warm wilt houden, kun je ze bijvoorbeeld op ongeveer 50 graden in de oven zetten of een bord op een pan met warm water zetten. Doe ik zelf eerlijk gezegd niet, maar goed.

4. Als de oven voorverwarmd is (tijdens het bakken dus) leg je de appelblokjes op een bakplaat/rooster met bakpapier en zet je deze voor ongeveer 15 minuten in de oven.

5. Serveer de pannenkoeken op een bord met een flinke schep walnotenijs en wat appelblokjes. Bon appétit!

Heb jij weleens flensjes/pannenkoeken met ijs gegeten?

7 thoughts on “Recept: Kaneelflensjes met walnotenijs en appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge