Recept: Couscoussalade met groene groenten in de Rosti Mepal Lunchbox To Go Elipse

Ik heb al eens eerder toegegeven dat ik eigenlijk helemaal geen goede foodblogger ben. Om dat nog even extra te bevestigen: ik lunch elke dag  met precies dezelfde boterhammen en precies hetzelfde beleg. Als ik thuis ben heb ik nog weleens zin om iets anders te maken, gebakken ei of pannenkoekjes of zo, maar dat is totaal niet praktisch om mee te nemen. Rosti Mepal heeft daar nu echter de oplossing voor: hun lunchbox to go Elipse. Die mocht ik testen, en daar hoort natuurlijk ook een heerlijk lunchrecept bij!

Couscoussalade

Review
De lunchbox bestaat uit een aantal onderdelen: om te beginnen de box zelf, waar je je lunch in doet. Daarboven zit een extra compartiment met een klein bakje erin, waar je bijvoorbeeld saladedressing of noten in kunt stoppen – in mijn geval dus noten en kaas). Daarbovenop komt de deksel en om te verzekeren dat de lunchbox echt niet open gaat in je tas, zit er nog een elastiek omheen. Hij is verkrijgbaar in het wit, zwart, blauw, roze en lime.

Op zich vind ik het een heel goed idee, die verschillende compartimenten. Toegegeven: ik weet niet of ik het vaak zou gebruiken, maar handig is het wel. Vooral voor bestek! Ook is het handig dat ie in de magnetron kan – ik heb dan wel geen magnetron op school, maar op je werk is die er meestal wel. En het is een heel fijn materiaal om af te wassen, voor iedereen die ook nog in het vaatwasserloze tijdperk leeft.

Rosti Mepal Lunchbox To Go Elipse

Rosti Mepal Lunchbox To Go Elipse

Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik wel iets meer had verwacht. Tja, dat krijg je met hoge verwachtingen, haha. Er wordt volop reclame gemaakt met die verschillende delen, maar er zijn broodtrommels (sorry, lunchboxen) die veel meer vakjes hebben. Afgezien van de kwestie of hij wel of niet aan mijn verwachtingen voldeed, vind ik hem vrij groot. Niet een trommeltje om even in kleine tas te proppen, zeg maar.

Ik dacht eerst: goh, 15 euro is best duur voor een broodtrommel. Maar na een beetje googelen kwam ik erachter dat je voor een beetje broodtrommel (lees: zonder prinsessen of brandweermannen erop) al snel ruim 10 euro betaalt. Ze zijn er zelfs voor 40 euro. VEERTIG! Echt, zijn die dingen van goud of zo? Maar goed, eigenlijk valt het best mee met die prijs.

Als je een grote tas hebt, is de lunchbox eigenlijk best een goede keuze. Vooral als je dit recept erin maakt natuurlijk! (Zowel koud als warm te eten.)

 Couscoussalade

Couscoussalade

Recept

Dit heb je nodig
50g couscous
Kwart groentebouillonblokje
50g (diepvries)tuinerwten
50g (diepvries)sperziebonen
Halve kleine broccoli
1 koffielepel * pesto
1 koffielepel * citroensap
2el zwarte olijvenringetjes
25g witte kaas/feta
25g ongezouten cashewnoten

* (dacht altijd dat ik gewoon theelepels gebruikte, maar volgens de mevrouw van de HEMA waren dit ‘toch echt koffielepels hoor, meisje’ – dus ja)

Zo maak je de salade
1. Kook de tuinerwten en sperzieboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking (als je verse hebt: zo’n 5 minuten voor de erwtjes en 8 minuten voor de sperziebonen) en de broccoli zo’n 7 minuten.
2. Rooster de cashewnoten ondertussen in een droge pan op medium vuur goudbruin (niet zwart, dus).
3. Los de bouillon op in 75 ml water en schenk dit bij de couscous. Laat de couscous even wellen en roer daarna door met een vork.
4. Roer de pesto en het citroensap door de couscous.
5. Voeg vervolgens de olijven en groenten toe en schep dit mengsel in de lunchbox.
6. Snijd de kaas in blokjes. Houd de kaas en noten apart en strooi deze over de salade heen op het moment dat je ‘m gaat eten.

Wat neem jij als lunch mee naar school/werk?

Deze review is van een product dat ik opgestuurd heb gekregen. Hier wil ik Rosti Mepal en Bloggers Network heel erg voor bedanken!

 

4 thoughts on “Recept: Couscoussalade met groene groenten in de Rosti Mepal Lunchbox To Go Elipse

  1. Hij ziet er wel erg groot uit inderdaad, dat zou voor mij niet zo handig zijn. Ik nam naar werk meestal salade mee, dat kan eigenlijk ook prima mee in een bakje zonder verschillende delen (zolang er maar een koelkast is).
    Het recept voor de salade klinkt lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge