Amsterdam guide #1: Baksels, De Drie Graefjes & Yoghurt Barn

amsterdam-guide

Amsterdam is echt de hemel voor iedereen die van eten houdt (en laten we eerlijk zijn: wie doet dat nou niet?). Als ik door de stad fiets, zie ik in elke straat wel een paar restaurantjes waar ik graag ooit naar binnen zou willen stappen. En leuke plekjes moeten gedeeld worden, dus daarom besloot ik om een blogpost te maken over 3 van mijn favoriete tentjes. En als ik het niet vergeet, ga ik vaker leuke plekjes in Amsterdam delen in deze “Amsterdam guide”-serie! Ik trap af met Baksels, De Drie Graefjes en Yoghurt Barn.

Baksels

Baksels Amsterdam

Baksels Amsterdam

Baksels Amsterdam

Baksels Amsterdam

Als je mijn blog al langer volgt, ben je er waarschijnlijk wel van op de hoogte dat het mijn grote droom is om ooit een eigen lunch- & tearoom te beginnen. Ik heb zelfs al helemaal in mijn hoofd hoe die eruit zou moeten zien, en Baksels is daar dus het perfecte voorbeeld van! Mintblauwe muren met een quote erop, toonbank vol gebak en vooral lekker knus.

In eerste instantie ging ik er met Audrey en Marlot heen omdat Marlot geen gluten mag. Helaas verkopen ze geen glutenvrij gebak meer, maar toch besloten we er te blijven. En wat was dat leuk! Léonie is dit zaakje in oktober 2013 begonnen en runt het nog steeds in haar ééntje. Terwijl wij lekker zaten te kletsen, hoorden we op de achtergrond het gemoedelijke geluid van de mixer, want ze maakt het gebak gewoon in het keukentje achter de toonbank. Te druk om een praatje met ons te maken was ze echter niet. Echt, vergeet die Foodhallen, maar loop de hoek om en ga naar Baksels!

PS. Ik at een heerlijk stuk Red Velvet Cake, maar toen ik bedacht dat ik een foto moest maken was ie al op… Dat zegt genoeg, toch?

Baksels – absolutely homemade
Bilderdijkstraat 201, Amsterdam

De Drie Graefjes

De Drie Graefjes Amsterdam

De Drie Graefjes Amsterdam

De Drie Graefjes Amsterdam

De Drie Graefjes Amsterdam

De Drie Graefjes is een lunchroom en American Bakery. Begin dit schooljaar maakte ik er kennis mee, en inmiddels heb ik er zelf ook al meerdere mensen heen gesleept. Want wat is die taart lékker! De Red Velvet Cake is echt goddelijk, maar ook bijvoorbeeld de Turtle Cake mag er zeker zijn. Het is niet zo knus als bij Baksels, maar er hangt zeker ook een gezellige sfeer. Dus als je vlakbij de Dam bent en ineens enorme zin krijgt in taart, dan kun je naar De Drie Graefjes gaan!

De Drie Graefjes
Eggertstraat 1, Amsterdam (Vestiging Dam)
Rokin 128, Amsterdam (Vestiging Rokin)

Yoghurt Barn

Yoghurt Barn Amsterdam

Yoghurt Barn Amsterdam

Yoghurt Barn Amsterdam

Yoghurt Barn Amsterdam

Waren de vorige 2 restaurantjes allebei heel erg eh, zoet, Yoghurt Barn is juist best gezond (en dus ook meer voor brunch/lunch, hoewel je er natuurlijk ook tussendoor heen kunt). Het zit in de gezellige buurt De Pijp, en zoals de naam al zegt, kun je er yoghurt eten. Je kunt kiezen welke maat en welk soort yoghurt je wilt, en daarnaast kun je kiezen uit een aantal specials (ik ben fan van Brownie Bango, met mango en brownie) of zelf een paar toppings uitkiezen. Zo lekker! Je kunt er overigens ook gebak eten, maar als je hierheen gaat vind ik wel dat je ook yoghurt moet nemen, haha.

YB staat de laatste tijd nogal in de spotlight, dus misschien had je er al eens van gehoord. Zeker de moeite waard in ieder geval, het is zelfs officieel uitgeroepen tot het op twee na leukste restaurant van Amsterdam! Ook leuk: je krijgt 10% studentenkorting. Moet je alleen niet vergeten (zoals ik).

Yoghurt Barn de Pijp
Eerste van der Helststraat 80, Amsterdam

Heb jij een favoriet restaurantje in Amsterdam?


Once people get connected to real food,
they never change back – Alice Waters

9 thoughts on “Amsterdam guide #1: Baksels, De Drie Graefjes & Yoghurt Barn

  1. Leuk om te lezen! Yoghurt Barn kende ik al (ben ik ook heel enthousiast over trouwens! ) De andere twee zijn nieuw voor mij en ik ga ze zeker op mijn lijstje zetten voor een volgend bezoek aan Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge