3 lekkere vegetarische barbecuerecepten (gesponsord)

vegetarische barbecuerecepten

Als het warmer dan 25 graden is en je rond etenstijd over straat loopt, ruik je gegarandeerd barbecuelucht. Er is immers weinig leuker dan heel lang kletsen met vrienden/familie en je volproppen met stokbrood en salades terwijl je wacht tot je eten klaar is. Ook vandaag is het weer heerlijk barbecueweer – en de komende tijd zal het dat nog vaak worden, dus daarom in deze blogpost wat leuke ideetjes voor op en bij je vegetarische barbecue. Want je kunt het natuurlijk gewoon met vegetarisch vlees doen, maar heb je weleens aan groenten en fruit gedacht? (Ook heel geschikt voor carnivoren!)

Dit is een gesponsorde blogpost, maar de recepten zijn wel van mijzelf

Aubergineburgertjes
aubergine burger barbecue

Voor ongeveer 4 burgertjes
– 1 aubergine
– 1 tomaat
– Hummus
– Olijfolie
– Paprikapoeder
– Gedroogde oregano

1. Snijd de aubergine en tomaat in plakjes (zo’n 1 – 2 cm bij de aubergine).
2. Doe wat olijfolie in een schaaltje en smeer beide kanten van de aubergines in met behulp van een bakkwastje.
3. Bestrooi één kant van de plakken met wat paprikapoeder en oregano.
4. Rooster de aubergines op de barbecue. Dit gaat sneller dan je denkt! Ze hoeven maar 3 – 4 minuten per kant.
5. Smeer wat hummus op een plakje aubergine, leg hier een plakje tomaat op, bedek dit weer met hummus en leg er nog een aubergineplakje op. Je kunt er eventueel nog een cocktailprikkertje doorheen steken.

Gevulde champignons
gevulde champignons barbecue

– 400 g grote champignons
– 2,5 el Griekse yoghurt
– 2 el tamarindepasta (van de toko)
– 1 teentje knoflook
– 20 g pijnboompitten

1. Meng de Griekse yoghurt met de tamarindepasta en een uitgeperst teentje knoflook.
2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin (op middelhoog vuur, tussendoor steeds omscheppen).
3. Was de champignons en haal de steeltjes eruit.
4. Rooster de champignons op de barbecue; draai ze elke paar minuten om. Ze zijn klaar als er een laagje vocht in komt te staan.
5. Schep in elke champignon een tl tamarindesaus en bestrooi de champignons met wat pijnboompitten.

Warme banaan met hagelslag
banaan hagelslag barbecueOké, dit is eigenlijk zo makkelijk dat het niet echt een recept te noemen is. En de foto is ook niet heel geweldig. Maar dit is echt zó’n lekker toetje dat ik het gewoon moet delen. En lang leve het internet, want anders had ik hier nooit aan gedacht!

– 1 banaan per persoon
– Pure hagelslag
– evt. walnoten
– evt. iets van ijs (chocola of zo)

1. Leg de bananen in schil op de barbecue. Die staat inmiddels natuurlijk al wel al een tijdje aan, dus als het niet zo hard meer gaat op het rooster, kun je ‘m er ook gewoon in leggen, haha. Draai hem op verschillende kanten en wacht tot de banaan zacht is.
2. Haal hem van de barbecue af, snijd de schil open en strooi er lekker veel hagelslag (en eventueel walnoten) overheen. Als je nog niet veel te veel stokbrood op hebt, kun je er ook nog wat ijs bij eten!

Nog meer ideeën
Mocht je nu nog geen zin hebben in een barbecue, dan heb je dat zeker wel na het bekijken van onderstaand filmpje! (Ik word echt heel vrolijk van het muziekje en de sfeer.)
Maggi heeft namelijk samen met Brenda Kookt en OhMyFoodness de Biggest Blogger BBQ georganiseerd. In de video komen een aantal leuke recepten voorbij, zoals gazpacho, salade-to-go, een puntzak fruit, tomatenburgers én watermeloenijsjes. (En zeg nou zegt: iedereen wil toch watermeloen op een stokje?) Al hun recepten vind je op deze pagina.

Overigens, voor als je wel gewoon vlees eet: Maggi heeft nu nieuwe MAGGI Bak & BBQ marinade in de smaken Original en Barbecue of Knoflook & Kruiden. Die laatste vind ik wel lekker klinken! Misschien toch maar eens proberen om vegetarisch vlees ook te marineren?

Wat leg jij het liefst op de barbecue?

5 thoughts on “3 lekkere vegetarische barbecuerecepten (gesponsord)

    1. Haha, je bent altijd welkom in ‘dat gehucht vlakbij Ede of zo’. ;) Neem jij dan jouw versie van de Oreocupcakes mee? (Yes, ik heb ze gevonden!) Want, nou ja, dat kan ook best bij een barbecue toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge