Ze zeggen altijd dat je ook automatisch gezonder gaat eten als je veganistisch gaat eten. Voor mij geldt dat niet. Ik vind het zó fascinerend dat je ook gewoon geweldig lekkere dingen kunt bakken zonder dierlijke producten, dat ik er geen genoeg van kan krijgen, haha. Wat ik wel jammer vind, is dat vegan bakrecepten vaak ook expres gezond zijn gemaakt. Kokosolie, boekweitmeel, al dat soort gedoe. Dus ja, dan maar m’n eigen recepten bedenken. Deze vegan appel-kaneelmuffins waren een soort probeerseltje, maar ze waren verrassend lekker. Ik bedoel, hallo, ze smaken naar oliebollen. Een aanrader dus, zeker als je net als ik vakantie hebt aankomende week! Oh ja, en het is dus een filmpje, want ik begin video’s maken steeds leuker te vinden. :)
Klik hier als je de video niet kunt zien
De ingrediënten nog even op een rijtje
– 125 g lichtbruine basterdsuiker
– 125 g zelfrijzend bakmeel
– 1 tl bakpoeder
– Snufje zout
– 1 el kaneel
– 6 el appelmoes
– 80 g zonnebloemolie
– 1 tl vanille-extract
– 1 kleine appel
– Rozijnen (kun je ook vervangen door noten)
Note: als de muffins na een halfuur nog niet bruin of gaar (dit kun je controleren door er een satéprikker in te steken; als die er droog uit komt zijn ze gaar) genoeg zijn, kun je ze er nog 5 minuten langer in laten staan.
Wat ga jij bakken dit weekend/deze vakantie?
Oeh, ik ben dol op muffins <3. Dus deze lijkt me heerlijk! Wat leuk om er een video van te maken :). Goede tip om te kijken of ze klaar zijn met een satéprikker. Fijn weekend!
Anna onlangs geplaatst…Eigen zaak | Bonnie (Boncolor)
Oh, dit klinkt zo overtreffelijk heerlijk. Leuk filmpje ook, Maaike! Ik ga dit recept linea recta doorsturen naar m’n broertje, hij heeft vast zin om dit te maken! :)
Sophie onlangs geplaatst…Een terugblik op Scholieren.com
Haha, en dan kun jij het allemaal opeten natuurlijk? ;) Maar thanks, ben benieuwd hoe je ze vindt als je ze proeft!
Deze zien er echt veelbelovend uit! <3
Dit lijkt me zo heerlijk! Houd enorm van appel met kaneel ook. Hier is geen basterdsuiker en appelmoes te koop, maar met een ander soort suiker kan het vast ook wel :)
Sabine onlangs geplaatst…30 x voor het eerst in New York