Recept: Vegan appel-kaneelmuffins met rozijnen (video!)

Vegan appel-kaneelmuffins

Ze zeggen altijd dat je ook automatisch gezonder gaat eten als je veganistisch gaat eten. Voor mij geldt dat niet. Ik vind het zó fascinerend dat je ook gewoon geweldig lekkere dingen kunt bakken zonder dierlijke producten, dat ik er geen genoeg van kan krijgen, haha. Wat ik wel jammer vind, is dat vegan bakrecepten vaak ook expres gezond zijn gemaakt. Kokosolie, boekweitmeel, al dat soort gedoe. Dus ja, dan maar m’n eigen recepten bedenken. Deze vegan appel-kaneelmuffins waren een soort probeerseltje, maar ze waren verrassend lekker. Ik bedoel, hallo, ze smaken naar oliebollen. Een aanrader dus, zeker als je net als ik vakantie hebt aankomende week! Oh ja, en het is dus een filmpje, want ik begin video’s maken steeds leuker te vinden. :)

Klik hier als je de video niet kunt zien

De ingrediënten nog even op een rijtje
– 125 g lichtbruine basterdsuiker
– 125 g zelfrijzend bakmeel
– 1 tl bakpoeder
– Snufje zout
– 1 el kaneel
– 6 el appelmoes
– 80 g zonnebloemolie
– 1 tl vanille-extract
– 1 kleine appel
– Rozijnen (kun je ook vervangen door noten)

Note: als de muffins na een halfuur nog niet bruin of gaar (dit kun je controleren door er een satéprikker in te steken; als die er droog uit komt zijn ze gaar) genoeg zijn, kun je ze er nog 5 minuten langer in laten staan.

Wat ga jij bakken dit weekend/deze vakantie?

Liefs2

 

 

 

 

6 thoughts on “Recept: Vegan appel-kaneelmuffins met rozijnen (video!)

  1. Ik zocht via google even een recept om een oude appel op te maken, met ingrediënten die ik in huis had, en kwam toen hier op uit. Net gebakken en ze zijn verrukkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge