Bakken met bloggers #1: Chocolate chip oatmeal bars met Anniek

Chocolate chip oatmeal bars

Sommige dingen zijn gewoon leuker met met z’n tweeën te doen. Eén van die dingen is filmpjes maken. Ik vind video’s maken hartstikke leuk, maar in je ééntje is het toch een béétje awkward. Samen is veel gezelliger! Vandaar dat ik de afgelopen tijd op zoek ging naar manieren om samenwerkingen aan te gaan. En toen bedacht ik ineens bakken met bloggers. Het combineerde al mijn favoriete dingen (bakken, eten, kletsen en bloggers), dus ik was meteen enthousiast. Heel blogland bakt, toch? Ik benaderde wat collega-bloggers en Anniek was de eerste bij wie ik langs ging, vorige week maandag om precies te zijn. We maakten chocolate chip oatmeal bars (gebaseerd op een aantal Amerikaanse recepten). Klinkt redelijk gezond, is het niet – maar wél heel lekker. En het was ook nog eens ontzettend gezellig. Hieronder vind je de video én het recept!

PS. Ik doe niet aan aparte bloopers, dus je kunt in de video gewoon zien hoe we gek doen en klungelen. (Gesmolten boter bij rauwe eieren gooien en zo.)
PPS. Nee, ik kan inderdaad niet dansen.
PPPS. Anniek doet ook nog zéér schokkende onthulling…. Nou ja, kijk zelf maar. :)

Klik hier als je de video niet kunt zien

Het recept!
Dit heb je nodig (voor ongeveer 1 bakplaat)
– 300 gram havermout
– 180 gram bloem
– 275 gram donkerbruine basterdsuiker
– 1 theelepel bakpoeder
– Snufje zout
– Kaneel naar smaak (heel veel dus)
– 300 gram roomboter
– 1 theelepel vanille-extract
– 2 eieren
– 100 gram pure chocolade
– 100 gram melkchocolade
– Ongeveer 100 gram walnoten (of iets minder)

Zo maak je ze
1. Hak de chocolade in kleine blokjes. Je kunt ook kant-en-klare chocolate chips gebruiken, maar dit werkt net zo goed. Als je net als wij verse walnoten gebruikt, kraak die dan ook.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
3. Smelt de boter in een steelpannetje.
4. Roer de havermout, bloem, donkerbruine basterdsuiker, het bakpoeder, zout en kaneel door elkaar. Voeg hieraan het vanille-extract en de eieren toe.
5. Laat de roomboter een beetje afkoelen (echt doen!) en roer die er dan ook doorheen. Doe er ten slotte de chocolade en stukjes walnoot bij.
6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel hierover. Zet de bakplaat zo’n 25 minuten in de oven. Laat minstens een uur afkoelen en snijd de koek dan in repen, zo groot als je zelf wilt (als je grote snijdt heb je grotere stukken, maar als je kleine snijdt lijkt het meer, haha). En dan is het een kwestie van proberen om niet alles in één keer op te eten!

Heb jij weleens oatmeal bars gemaakt? (En zo ja… waren die net zo ongezond als die van ons, haha?)

P.S. Mocht je nou een blogger zijn die dit ziet en denkt: ‘Hé, ik wil ook met Maaike bakken en met mijn keukengeklungel op YouTube komen!’, mail dan vooral even naar info@muymaaike.nl. Berichtje op Twitter of Facebook sturen mag uiteraard ook. :)

Chocolate chip oatmeal bars

PS. Het was vandaag eigenlijk Pimp my room project-dag, maar de tentamenweek zat nogal in de weg. Gelukkig is dit misschien nog wel leuker!

 

7 thoughts on “Bakken met bloggers #1: Chocolate chip oatmeal bars met Anniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge