DIY: 3x de kerstboom versieren met pompoms

DIY de kerstboom versieren met pompons

Vroeger dacht ik altijd dat pompoms maken extreem moeilijk was. Want dat wás het ook, op de manier die wij hanteerden. Iets met twee bagelvormige kartonnetjes, en daar dan wol omheen wikkelen – heel omslachtig. Een tijdje geleden kwam ik erachter dat je ook pompoms kunt maken met een vork, en dat het dan echt heel makkelijk is. Hoef ik eindelijk niet meer alle DIY’s met pompoms te negeren! Sterker nog: ik heb er nu zelf ook 3 bedacht, in de vorm van kerstboomhangers. Zelfgemaakte dingen in de kerstboom zijn gewoon zó leuk. Hier lees je hoe je Simon de Sneeuwman, Rudolph en een eh, tja, gewoon een leuke versiering maakt. :)

Westwing

 

 

Eerst even een snelcurus pompoms maken
Zoals ik al zei: heel makkelijk. Maar mocht je het nog niet kennen, hieronder zie je hoe je pompoms maakt! Alles wat je nodig hebt is wol, en een vork en schaar. En zo ga je dan te werk:

DIY pompoms maken met vork

  1. Wikkel een stuk wol om de bovenkant van de vork (houd aan beide kanten van de prikkers een stukje over). Hoe breder de vork, hoe groter de pompom. Zorg ervoor dat het een paar laagjes zijn, anders krijg je zo’n ‘kaal’ bolletje. Knip het uiteinde af.
  2. Knip een ander stuk touw af en steek dat door het gaatje tussen de onderkant van de prikker en de wol. Leg een knoopje om de wol heen, maar trek die nog niet aan. Schuif de wol van de vork af en trek de knoop dan zo strak mogelijk aan. Maak voor de zekerheid maar twee knoopjes – of drie. Zorg ervoor dat het echt strak is, anders valt je bolletje uit elkaar en ziet het eruit als een soort spin, om met de woorden van mijn zusje te spreken.
  3. Knip de lussen die nu aan de zijkanten van de knoop zijn ontstaan, door. Let er wel op dat je het knoopje zelf niet doorknipt! Of je de langere touwtjes waarmee je de knoop heb gelegd ook doorknipt, verschilt per situatie. Bij een aantal van de DIY’s moet je ze namelijk lang laten.
  4. Schik de kleine touwtjes en knip ze eventueel nog wat bij om het pompommetje in model te brengen. That’s it!

DIY 1: Sneeuwpop
Dit is mijn nieuwe vriendje Simon. Simon de Sneeuwpop. Ja, ik ben een beetje verliefd op ‘m. Deze DIY kost wel de meeste tijd, maar dan heb je ook wat. Té schattig toch? Ik zou mijn hele boom hier wel mee vol willen hangen…

Dit heb je nodig
– Witte wol
– Vork
– Schaar
– Lijm
– Zwarte of grijze wilt
– Oranje vilt
– Twee oogjes
– Eventueel een andere kleur vilt

DIY sneeuwpop van pompoms

Zo maak je de hem
1&2. Maak twee witte pompommetjes. Knip van het ene wel de lange touwtjes af, maar laat ze bij de andere zitten: dat is het hangertje. Maak daar dan ook een lusje van. Lijm de twee bolletjes op elkaar.

DIY sneeuwpop van pompoms

3&4. Teken een hoed op een stuk zwart vilt en knip deze twee keer uit. Lijm ze dan op elkaar, met het lusje ertussen.

  1. Knip uit de oranje vilt een ‘wortel’ en lijm deze ook op de sneeuwpop. Maak het af met twee kleine bewegende oogjes.
  2. Knip eventueel een lange strook uit de andere kleur vilt en knoop deze als een sjaal tussen de twee pompommetjes in. Dan is je de sneeuwpop helemaal winterproof!

DIY 2: Glamorous trosje (met glitters!)
Voor als je niets met oogjes in je boom wilt (wat ik me niet kan voorstellen, maar toch), maar wél zin hebt om je uit te leven met pompoms. Heel simpel en toch heel feestelijk! Mét glitters (ik kan het niet vaak genoeg nadrukken).

Dit heb je nodig
– Witte wol
– Rode wol
– Groene wol
– Vork
– Schaar
– Goud lint
– Lijm
– Gouden glitters

DIY kerstboomversiering met pompoms

Zo maak je de het

  1. Maak een wit, rood en groen pompommetje. Laat de touwtjes eraan zitten.
  2. Maak van het lint een strikje dat alle touwtjes bijeen houdt. Maak van de uiteinden van de touwtjes een lus.
  3. Smeer wat lijm op de bolletjes en besprenkel met wat glitters. Waarschuwing: die vind je nog dagen terug in je huis. Maar dat is het waard, want het zijn tenslotte glitters.

DIY 3: Rudolph
Rudolph, the red nosed reindeer… Do I need to say more?

DIY rudolph kerstboomhanger

DIY rudolph kerstboomhanger

Hierboven zie je wel vast hoe ik Rudolph heb gemaakt, maar voor de precieze benodigdheden en uitgebreide beschrijving verwijs ik je door naar de DIY-gids die Westwing speciaal voor Kerstmis heeft gemaakt (als je op die link klikt, kom je bij mijn DIY).
In die gids vind je DIY’s en tips voor bijvoorbeeld de kersttafel, originele kerstbomen en cadeaus inpakken. Wie weet kun je er wat inspiratie uit op doen!

Wat hangt er in jouw kerstboom?

 

5 thoughts on “DIY: 3x de kerstboom versieren met pompoms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge