Column: Next episode in 3, 2, 1…

column-netflix-verslaafd

Ik noem mijn blog wel heel leuk een persoonlijke lifestyle-, food- en boekenblog, maar stiekem is dit gewoon de plek waar ik openhartig over al mijn verslavingen en obsessies kan schrijven. Dierensokken, notitieboekjes, pindakaas… Ze zijn allemaal al voorbij gekomen. En sinds ik op 23 februari een proefabonnement op Netflix nam, heb ik er nog één bij. Jup, nu snap ik eindelijk wat bingewatchen betekent.

Ik had nooit zoveel met series. Ik keek Glee en Pretty Little Liars, maar daar stopte het wel zo’n beetje. Ik hoorde iedereen wel lyrisch zijn over Breaking Bad, Orange is the new black, Once upon a time en ga zo maar door, maar ik kwam er nooit echt aan toe om ze te kijken. Lees: ik vermeed ze. Want met het kleine beetje zelfkennis dat ik had, kon ik zo vertellen dat het dan meteen mis zou gaan. En inderdaad: de eerste dag dat ik Netflix had, keek ik meteen 16 afleveringen. En voor de duidelijkheid: ik lag dus niet ziek op bed of zo. Integendeel: het was allemaal de schuld van één stiekeme functie.

Voor iedereen die geen Netflix heeft: er is dus zo’n functie die automatisch een nieuwe aflevering afspeelt na 15 seconden. Slechts 15 seconden om te bepalen of je sterk gaat zijn of toch maar toegeeft. 15 seconden waarin de 2 stemmetjes in je hoofd oorlog voeren. Het spreekwoordelijke duiveltje en engeltje, zeg maar.
‘Maaike, je moet nu écht iets aan school gaan doen. Of, weet ik veel, de WC schoonmaken of zo. Als het maar nuttig is. Hoor je me?’
‘Heh, wat? Ach, die 22 minuten kunnen er ook nog wel bij, toch?’ (of 2 uur… ligt eraan wat je kijkt)
‘Nee, zoveel series zijn niet goed voor je. Echt niet. Dat is wetenschappe-’
‘Hou je mond! Nu mis ik de helft van het verhaal!’
Echt, die 15 seconden zijn de meest herseninspannende van de hele dag. Want laat ik even duidelijk zijn: als je net helemaal opging in een verhaal, kun je echt niet zo snel rationeel nadenken. Het is gewoon pure psychologische marteling. Is dat überhaupt wel legaal?

Dus ik ben bang. Bang dat ik straks iemand word die thuisblijft om series te kijken, slaaptekorten oploopt en complete seizoenen terug gaat kijken ‘omdat het zo leuk is’. Zo iemand die series kijken verkiest boven… alles. Een column schrijven, bijvoorbeeld. Is er niet een partij die een standpunt tegen de 15 seconden-functie in haar beleid wil opnemen? Dan weet ik ook meteen op wie ik moet stemmen.
Tot die tijd kijk ik nog maar even verder. Ik heb immers nog maar 2 seconden tot de volgende aflevering begint…

Maar nu ik toch een maand gratis heb: iemand aanraders voor films/series?

10 thoughts on “Column: Next episode in 3, 2, 1…

 1. OMG!!! Jaaaa dat is zooo erg die paar seconden! Voor je t weet is je dag voorbij en heb je niks nuttigs gedaan!
  Aanraders… heb je even?!

  Switched at Birth
  The vampire diaries
  the originals
  Teen Wolf
  The big bang theory
  The Blacklist
  Haven
  Revenge
  Sherlock!!

  … Moet ik nog verder gaan? :P
  Dieuwke onlangs geplaatst…Val en Verlossing – Leigh BardugoMy Profile

 2. Haha wat leuk geschreven en ik kan me er helemaal in vinden! Ik heb Netflix al maanden en ik ben ook echt verslaafd! Mijn aanrader is op dit moment vooral Once Upon A Time. Ik ben een week geleden aan deze serie begonnen en ik ben op een halve aflevering klaar met het eerste seizoen (dus ja, ik ben echt heel erg verslaafd).

 3. Haha, daar heb ik ook altijd last van. Ik denk dan ach wat maakt 1 aflevering uit maar dan kijk ik er 6. Aanraders zijn The vampire diaries the originals gossip girl teen wolf en misfits.

 4. Ik kan niet bingewatchen, heb er echt het geduld niet voor. Verder dan twee afleveringen kom ik niet en dat is al zwaar, hoe spannend een serie ook is. En daarbij vind ik het altijd jammer als ik niet verder meer kan en dan een jaar moet wachten op een nieuw seizoen ofzo. weer een geduld kwestie haha
  Nicetobeout.nl onlangs geplaatst…Ontslag nemen en de vrijheid tegemoetMy Profile

 5. Haha ja ik ben ook vaak slachtoffer van die functie :p.
  Aanraders die je kunt vinden op Netflix zijn (het zijn verschillende genres, weet niet precies wat je zal bevallen): Teen Wolf, Orphan Black, Downton Abbey, Nashville, Life Unexpected, Better Call Saul, Prison Break, The Originals, Modern Family, Suits, Breaking Bad, White Collar, The Vampire Diaries, Arrow, New Girl, Gossip Girl, Unbreakable Kimmy Schmidt, The Following en Lie to Me
  Jessica onlangs geplaatst…Wie is de Mol? | Aflevering 10 – De Mol is…My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge