Column: Beautyblogger voor een dag

Als ik nog een keer zulke foto’s wil maken met 30 graden buiten, wil iemand me dan tegenhouden? Trouwens, wil iemand me sowieso maar tegenhouden als ik nog een keer eyeliner op wil doen?

Als het op mode en make-up aankomt, ben ik echt een heel slecht meisje. Ik heb bijvoorbeeld de make-upskills van een 14-jarige. En dan niet een 14-jarige die met haar tijd meegaat en allang een beautyblog heeft, maar een 14-jarige die net begint met make-up, zoals ik deed op die leeftijd. Nu zullen jullie wel denken: maar Maaike, je hebt toch elke dag make-up op? En dat klopt ook wel. Alleen – newsflash -: ik heb dus geen idéé wat ik nou eigenlijk doe.

Gewoon niet praktisch
Datzelfde geldt overigens voor kleding. ’s Avonds denk ik altijd: goh, morgen ga ik een keer daadwerkelijk moeite doen voor een outfit. Met verschillende laagjes en zo. Maar je ziet ‘m natuurlijk al aankomen: die outfits trek ik dus nooit écht aan. Want rokjes zijn niet praktisch met fietsen, hoedjes trouwens ook niet, van hakken krijg ik pijnlijke voeten en sieraden… nou ja, die vergeet ik gewoon altijd.

Een dromedaris tussen de kamelen
Nu is dat op zich geen probleem, lijkt me. Alleen als je dan omringd wordt door allemaal beauty-slash-fashionbloggers, voel je je toch een beetje als een dromedaris in een groep kamelen. Je lijkt wel op elkaar (want: bloggers), maar toch ook weer nét niet. Zo’n situatie deed zich dus voor toen ik namens chicklit.nl bij de masterclass make-up van Xelly Cabau van Kasbergen was. ‘Leuk, een masterclass make-up,’ dacht ik van tevoren. ‘Dat kan ik wel gebruiken.’ Alleen bleek ik de enige te zijn die het ook echt nódig had.

Mijn eerste wing
We moesten de funky eyeliner maken: eerst een wing van zwarte eyeliner en daarboven een felle kleur roze of paars. ‘Want alleen gekleurde eyeliner, dat is zo flets’, aldus Xelly. Oh. Oké. Zo gezegd, zo gedaan. Of nou ja, geprobeerd. ‘Volgens mij is dit een paint pot,’ vertelde een meisje naast me tegen haar vlogcamera. ‘Dat staat zo goed bij je shirtje!’ zeiden andere mensen tegen haar. ‘Ik heb gisteren toevallig nog zo’n zelfde tutorial opgenomen voor mijn kanaal,’ zei iemand anders. En ik zat daar voor het eerst van m’n leven een wing te tekenen. Ik weet dingen over boeken, niet over make-up.

Overopgedoft
De eerste twee pogingen gingen finaal mis, maar uiteindelijk had ik wel een soort-van-wing getekend. Trots liet ik die er de hele dag op zitten, ook al voelde ik me wel wat overdressedopgedoft toen ik nog langs school moest. Toen het ’s avonds donker werd, realiseerde ik me pas dat ik was vergeten een foto te maken. Toen wist ik het zeker: ik zou een slechte beautyblogger zijn. Ik mag van geluk spreken dat ik ook niet zulke ambities heb. Maar hé, mijn eerste wing is getekend door een bekende visagiste – dat dan weer wel.

Ben jij goed met make-up?

PS. Verder was de workshop wel erg gezellig, en Xelly is superaardig. Ik ben benieuwd naar het boek! Ik ga ‘m nog recenseren voor chicklit – maar dan wel weer gewoon als boekenblogger.

 

11 thoughts on “Column: Beautyblogger voor een dag

  1. Hahaha heerlijk geschreven, klinkt alsof het mij ook had overkomen. Ik ben ook zo slecht in make-up. Regelmatig denk ik, oke en vanaf morgen ga ik mezelf goed verzorgen, make up op, leuke kleding aan etc. En dan de volgende dag zoek ik het niet. Ik heb laatst eyeliner geprobeerd overigens. Ik faalde hard. Maar goed, ben gelukkig ook geen beauty blogger haha
    Celeste onlangs geplaatst…Voor jou maken we een uitzonderingMy Profile

    1. Nu je het zegt… Ik heb 3 jaar geleden ook over beauty geblogd! Ik hield het dan ook maar 2,5 maand vol, haha (oh, en het ging eigenlijk alleen over nagellak, want toen wilde ik nog geen foto’s van mezelf op m’n blog). Jouw blog is ook veel leuker zonder beauty! :)

  2. Wees gerust Maaike, ik ben 30 en ik doe ook nog steeds maar een dotje. Mijn winged eyeliner is altijd mislukt. Ik vind het allemaal prima, dan maar gewoon een eyeliner zonder vleugel. Dat ik daardoor een beetje op Amy Winehouse lijk, dat neem ik dan voor lief.
    Cindy onlangs geplaatst…Mijn zomerbucketlist voor 2015!My Profile

    1. Haha, ik moet zeggen dat ik de link tussen jou en Amy Winehouse nou niet meteen zou leggen. ;) Ik vind eyeliner zonder wing vaak trouwens ook veel mooier eigenlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge