Mijn blog bestaat 2 jaar (en heeft een nieuwe lay-out)!

Voordat ik hyper/sentimenteel/[ander gevoel dat verjaardagen veroorzaken] ga lopen doen, wil ik jullie allereerst natuurlijk een heel gelukkig 2016 wensen. Met veel lachbuien, taart en gehaalde goede voornemens – hoewel dat laatste niet per se hoeft. Nieuw jaar, nieuwe kansen, dus maak er een geweldig jaar van. Ga ik ook proberen. :)

Goed, dan mag ik nu eindelijk hyper en sentimenteel gaan doen. Want: Muy Maaike bestaat vandaag 2 jaar! Op 1 januari 2014 zette ik mijn eerste blogpost online. Ik weet het, heel saai eigenlijk, maar het is wél het enige ooit wat ik op 1 januari startte en niet al een paar dagen/weken erna liet verslonzen. Anders zou ik dit immers niet typen. Ik had eigenlijk ook nooit verwacht dat ik het zo lang zou ‘volhouden’. Mijn blog heeft mijn leven nogal op zijn kop gezet, maar op een positieve manier.

En daarnaast vond ik vandaag een mooie dag om een nieuwe lay-out online te zetten, dus ook dát kunnen we vieren!

Van degenen die mij niet volgen op Twitter kreeg ik gisteren al een aantal berichtjes of mijn blog eruit lag. Klopt, maar dan wel door mij veroorzaakt, haha. Ik dacht heel optimistisch dat ik wel even mijn lay-out kon aanpassen vóór we Oud & Nieuw gingen vieren bij familie, maar eh, tja, je kunt wel raden hoe dat ging. Maar ik ben er weer! Mét een nieuwe lay-out, dus. Na ruim een jaar met mijn oude header vond ik het wel tijd voor een nieuwe. Ik heb lang getwijfeld of ik ‘m wel online zou zetten, want de helft van degenen die ik om advies vroeg vond mijn oude toch leuker (de andere helft niet – note to self: zelf leren kiezen als een normale 18-, bijna 19-jarige). Maar hé, waarom ook niet? Ik ben er nog niet helemaal blij mee, dus de komende dagen zullen er nog wel wat dingen veranderen. En als je dingen ziet die fout zijn, geef ze dan vooral even door!

En nee, vogeltjes hebben niets met mijn blog te maken. Maar vogeltjes zijn gewoon leuk.

Jullie hebben misschien wel gemerkt dat het afgelopen jaar niet zo’n goed blogjaar was als ik had gehoopt. In november kwamen er slechts 8 blogposts online, in december 10, en ook in de andere maanden heb ik kleine blogdipjes gehad. Goed voornemen: mijn blog weer oppakken! Ik heb het afgelopen jaar wel goed ontdekt wat ik wil met mijn blog (geen niche, maar wel globaal beperkt tot columns, mindstyle, recepten, DIY, lijstjes en boeken), en ben ook met wat leuke projectjes bezig, dus ik zie geen reden waarom het niet zou lukken. En eigenlijk… kan ik me voorlopig ook nog niet voorstellen om te stoppen met bloggen.

Ondanks dat ik misschien iets minder energie stak in mijn blog, wil ik jullie wel heel (héél) erg bedanken dat jullie terug bleven komen en altijd van die lieve reacties achterlaten. Ik heb inmiddels 330 volgers op Bloglovin’ en ook via Twitter wordt mijn blog veel gelezen. Dat vind ik echt superleuk! Ik ben nog bezig met een winactie, maar die komt er binnenkort aan. Meerdere, zelfs. :)

In deze Oscar-achtige bedankspeech ook even een speciale shout-out naar Audrey, Dina, Jenn, Eline en Judith, die het afgelopen jaar de meeste reacties achter hebben gelaten. En een extra bedankje voor Marlot, Lisa en Audrey omdat ze altijd willen helpen met mijn onnodige getwijfel over alles en mijn geklungel met CSS. En gewoon, omdat ze leuk zijn. Net als alle andere mensen die ik door mijn blog heb ontmoet, trouwens. En jij, als je dit leest.

En nu: op naar de derde verjaardag. Én een mooi 2016!

Liefs2

 

 

 

PS. Ik weet dat jullie allemaal in spanning hebben zitten wachten op het verlossende antwoord op of ik mijn reading challenge heb gehaald, dus hierbij: ja! Om 13 minuten voor 12, om precies te zijn. Living on the edge.

 

20 thoughts on “Mijn blog bestaat 2 jaar (en heeft een nieuwe lay-out)!

 1. Ik weet niet precies meer wat dat is, als het nieuwjaar is heb ik ook altijd de neiging om even mijn hele blogje om te gooien, dus ook ik heb dat gedaan. Die van mij bestond 1 januari 1 jaar.
  Ik vind het er mooi en fris uit zien, Maaike!
  (volgens mij hebben we nu ook nog ongeveer -of helemaal- hetzelfde thema gebruikt, maargoed. Maakt niet uit. hahahaha)
  Veel plezier met je nieuwe lay-out en veel succes komend jaar!
  Anne onlangs geplaatst…Een nieuw jasjeMy Profile

 2. Ik vind mezelf wel een beetje hypocriet nu ik in mijn blog van vandaag zei dat jij vaker reageerde op Whatsapp dan op mijn blog terwijl ik dat bij jou ook doe dus bij dezen laat ik toch nog maar even een reactie achter.

  Allereerst: gefeliciteerd met het tweejarig bestaan van je blog! Het is niet zo gek dat het niet helemaal lekker ging qua bloggen met stage en zo, dat is niet erg. En het komende jaar wordt gewoon een beter blogjaar, ik voel het!

  En geen probleem: ik ben er altijd op Whatsapp (of gewoon in person, haha) want soms heb je elkaar gewoon nodig met beslissingen maken, of om te klagen natuurlijk.
  Lisa onlangs geplaatst…Mijn blogdoelen voor 2016My Profile

 3. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik beland voor de eerste keer op je blog, dus ik ken je oude header niet, maar ik vind je nieuwe wel heel leuk! En wat herkenbaar, die optimistische gedachtes van ‘dat doe ik wel effe!’ Haha, ben blij dat ik niet de enige ben :’)
  Claudia onlangs geplaatst…Bucketlist: 25 Before 25My Profile

 4. Ik ben je op de dag zelf helemaal vergeten te feliciteren, maar nog bij dezen! Ik vind je nieuwe header prachtig, want vogels kunnen natuurlijk altijd. Graag gedaan voor de reacties (hoewel het nog wel mijn oude blog is met .wordpress.com haha). :) Op naar blogjaar drie!
  Judith onlangs geplaatst…Recensie: Britt-Marie was hierMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge