Dit is (waarschijnlijk) de enige blogtip die ik je ooit ga geven

Blogtip

Ik geloof niet echt in blogtips. Ik bedoel, ik kan zelf ook wel bedenken dat mijn lay-out mooi moet zijn en dat ik foutloos moet schrijven – hoewel veel mensen anders schijnen te denken over dat laatste. De meeste blogtips zijn heel voor de hand liggend en als ze dat niet zijn, zijn ze meestal op de helft van de bloggers niet van toepassing. Je bepaalt zelf maar of je aan SEO wilt doen of niet en als jij zonder afbeeldingen wilt bloggen, is dat helemaal prima. Ik volg dus geen blogtips op, maar ik geef ze ook niet. Ten eerste vind ik mezelf niet professioneel of ervaren genoeg om ze wel te geven, ten tweede is mijn bereik nou ook weer niet zo geweldig dat er ook maar iemand is die er tegenop kijkt. En ik kan nou ook weer niet zeggen dat ik de afgelopen maanden heel enthousiast was over bloggen of een goede regelmaat had, dus ook daarover kan ik geen tips geven. Kortom: blogtips en ik gaan niet zo goed samen. Toch ontdekte ik de afgelopen week (eergisteren, om precies te zijn) hét geheim achter plezier hebben in het bloggen. Dit is dus de enige blogtip die ik je ooit ga geven.

Word fan van je eigen blog.

Dat klinkt een beetje gek. Alsof je fanaccounts gaat aanmaken en allemaal foto’s van jezelf met hartjes erbij gaat plaatsen. Alsof je op al je eigen blogposts gaat reageren met hoe geweldig ze wel niet zijn. Maar het moge duidelijk zijn dat ik dat niet bedoel. Maar wat ik wél bedoel, is dat je je eigen blog echt geweldig moet vinden. Als je hem tegen zou komen op internet, zou je hem meteen moeten willen gaan volgen. Je zou je moeten afvragen waarom die ene leuke blog nou niet meer volgers heeft, omdat ie dat absoluut verdient.

Niet egoïstisch
Nee, het is niet opschepperig of egoïstisch om trots te zijn op je blog. Ik bedoel, natuurlijk hoef je niet overal op internet te zeggen hoe geweldig jouw blog is, maar voor jezelf werkt het wel héél goed. Het klinkt misschien als een heel obvious blogtip, en sommige bloggers zullen dat ook wel denken. Toch ik heb het idee dat er genoeg mensen zijn die géén fan zijn van hun blog. Ik weet nog dat ik in de beginperiode van mijn blog ook altijd heel blij was met wat ik plaatste en hoe ik schreef. Maar als ik Muy Maaike nu tegen zou komen op internet, weet ik niet eens of ik mezelf wel zou gaan volgen. Als ik echter naar mijn nieuwe foodblog ga, word ik instant blij. Gewoon omdat het mijn blog is en ik ‘m leuk vind. En dat is dus waarom ik voor Colours ’n cooking recepten heb ingepland tot half juli en ik voor deze blog op donderdagavond al drie halve concepten heb weggegooid.

Maar hoe doe je dat dan? Nou gewoon, plaatsen wat je zou willen lezen op andere blogs. Dat is misschien wel mijn andere blogtip. Maar ik heb net gezegd dat ik maar één blogtip had, dus dat kan al niet meer. Hoe dan ook, ik denk dat de manier waarop gewoon verschilt per persoon. De één vindt het fijn als er regelmaat in zit en een duidelijke fotografiestijl, de ander wordt blij van random fotografieartikeltjes. De één wil heel graag een originele blog, maar je kunt ook prima fan zijn van blogs met standaard outfitposts.

Note to self
Dit is dus de enige blogtip die ik je ooit ga geven. Die ik mezelf ooit ga geven, eigenlijk, want misschien vinden jullie dit wel helemaal geen nuttige blogpost. Maar ja, ik realiseerde me net dit ‘geheim voor blogplezier’ ineens – inclusief Euroka-lampje boven mijn hoofd – en ik wilde het gewoon delen. Of je nou al fan bent van je eigen blog of niet, ik denk dat het goed is om dit in je achterhoofd te houden. Om plezier te hebben in bloggen en het ‘vol te houden’ heb je geen blogschema nodig (hoewel ik stiekem toch heel trots ben dat ik me gewoon aan de mijne houd nu), geen nieuwsbrief en zelfs geen social media. Je moet alleen fan zijn van je eigen blog. Misschien krijg je dan veel volgers, misschien ook niet, maar voor jou is het leuk. En ja, ik ben ervan overtuigd dat mensen het merken als je zelf passie hebt voor je blog. En daarom moet ik maar eens gaan werken aan het fan worden van deze blog.

Ben jij fan van je eigen blog?

Liefs2

 

 

 

 

25 thoughts on “Dit is (waarschijnlijk) de enige blogtip die ik je ooit ga geven

 1. Zo herkenbaar! Ik ben tegenwoordig ook geen fan meer van mijn eigen blog, als in: ik zou hem niet volgen als iemand anders hem zou schrijven, denk ik. Tijd voor verandering.

 2. Heel leuk artikel en ik ben het er echt helemaal mee eens. Ik bedenkt ook altijd: zou ik dit bij iemand anders willen lezen. En ik moest wel een beetje lachen om je opmerking over dat foutloos schrijven ;)
  Janna onlangs geplaatst…ScheveningenMy Profile

 3. Daar heb je een heel goed punt.
  Waarom zouden andere mensen je blog gaan lezen als je het zelf (al) niets vind?
  Ik vind het zelf bv ook erg leuk om eens terug te lezen wat ik drie jaar geleden rond dit tijdstip heb geblogd. Ja, ik vind mijn eigen blog leuk om te lezen :)
  Deborah onlangs geplaatst…Tot het laatst…My Profile

 4. Mooie tip en een goede reminder om altijd voor jezelf te blijven schrijven! Ik volg trouwens ook nooit blogtips op, er komt maar weinig nieuws naar voren wat dat betreft.

 5. Een hele goede tip! Sinds mijn blog break en de overstap van Blogger naar WordPress en geen echt blogschema meer aan houden ben ik meer fan geworden van mijn blog. Het kan altijd beter maar voor nu ben ik best tevreden :)
  Darina onlangs geplaatst…A Sunny Day in AmsterdamMy Profile

 6. Dit is inderdaad de beste blog tip denk ik! Je moet ook wel een beetje fan zijn van je blog om het bloggen leuk te kunnen vinden en ja, dan valt er altijd wel wat te veranderen!

 7. YES! YAY VOOR DEZE GEWELDIGE BLOGTIP EN YAY VOOR JOUW BLOG, IK BEN FAN VAN JOUW BLOG EN VAN JOU. Zo. Haha. Nee, maar ik vind dat je helemaal gelijk hebt: ik zeg ook altijd dat je moet schrijven wat je zelf zou willen lezen, maar de formulering van het fan zijn van je eigen blog vind ik echt super!
  Vivian onlangs geplaatst…Waar mijn hart vol van is: meiMy Profile

 8. Supergoede tip en wat een tof verhaal! :) ik plaats eigenlijk ook alleen maar wat ik zelf leuk vind. Ik haal de verplichte artikelen die zonder passie zijn geschreven, er namelijk meteen uit. Schrijven moet met gevoel! En ik ben ook gelijk fan van je schrijfstijl trouwens ;)
  Linda onlangs geplaatst…Wég Met Die Comfort Zone!My Profile

 9. Leuk om lezen zeg… en zo waar! Ik ben stiekem ook fan van m’n eigen blog :-) Elke keer als ik zelf zo eens wat rond kijk op m’n blog ben ik zo fier… heb ik dit echt allemaal zelf in elkaar gestoken?! Ik beleef er gewoon zo’n plezier aan en ik denk dat dat dan vanzelf te merken is aan de posts die je schrijft.
  Keep up the good work zou ik zeggen :-)
  Groetjes, Kathleen

 10. Ligt er ook heel erg aan of je een niche blog hebt of zoals jullie vrouwen een blog over vanalles en nog wat. Denk dat dit de doorslag bij mij geeft om een blog ook te gaan volgen. Wordt er waardevolle info geboden of niet! Wij mannen hoeven ook niet zo te lezen of iemand anders een andere horloge heeft gekocht of een nieuwe broek heeft gepast en gekocht bij Coolcat, simpelweg omdat een man dat weinig interesseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge