10 random facts about me – blogger edition

10-random-facts-about-me-blogger-edition

Ik heb al vaker blogposts geschreven met random feitjes over mezelf (oké, dat klinkt best wel narcistisch), maar vandaag is het tijd voor een iets andere versie: feitjes over mij… als blogger! In de afgelopen 14 maanden (wow, het gaat zo snel) heb ik toch zo mijn gewoontes ontwikkeld als het op bloggen aankomt, en het leek me wel leuk om er een paar met jullie te delen in een bloggereditie van 10 random facts about me. Een soort kijkje achter de schermen dus!

1. Het gemakkelijkste van het maken van een blogpost vind ik het schrijven zelf (dat wil zeggen, tenzij het om een mindstyle-artikel gaat). Titels bedenken en foto’s kiezen daarentegen… Niet voor mij weggelegd. Op het moment dat je dit leest, heb ik de titel van dit artikel waarschijnlijk ook al zo’n 6 keer veranderd, en dan vind ik ‘m nog niet goed. Het komt dan ook niet sporadisch voor dat ik last minute advies aan iemand vraag. Vooral mijn zusje, Marlot en Audrey zijn vaak de klos. Dan stuur ik een screenshot van 2 foto’s naast elkaar en vraag ik welke ze het beste vinden, bijvoorbeeld. Af en toe lijken ze bijna mijn persoonlijke bloghulpteam, haha. Maar dat vinden ze niet erg – zeggen ze. ;)

2. Stiekem gebruik ik al die leuke notitieboekjes helemaal niet voor mijn blog. Ze staan vol met allemaal lijstjes en zo, maar altijd als ik een blogidee krijg, heb ik er net geen in de buurt. Meestal sla ik ‘m gewoon op in m’n mobiel. Of eh, vergeet ik ‘m weer.

3. Toen ik nog maar net blogde, heb ik mijn blog per ongeluk op Facebook gezet. Op dat moment was ik er echt heilig van overtuigd dat dat één van de ergste dagen van mijn leven was. Inmiddels praat ik wel gewoon over mijn blog – mijn oma is zelfs mijn trouwste volger. :)

4. Ik heb bijna 11 maanden lang, tot ik overstapte op WordPress, voor elk artikel zelf een lijstje met gerelateerde blogposts gemaakt. Nu heb ik daar een handige plugin voor, maar die heeft Blogger niet. Daar ging dus best wel wat werk in zitten, haha.

5. De enige artikelen die ik altijd klaar heb staan, zijn boekrecensies. Ik lees namelijk veel meer boeken dan ik recensies online plaats, dus op mijn computer staat een bestand met de naam ‘Recensies in wachtrij’. En het zal je verbazen hoeveel dat er zijn…

6. Over boeken gesproken: ik mag van mezelf niet in een nieuw boek beginnen als ik de recensie van de laatste nog niet heb geschreven. Of nou ja, niet mogen is een groot woord, maar zo gaat het meestal wel. Ten eerste vind ik het gewoon heel fijn dat het dan nog vers in mijn geheugen zit, ten tweede blijf ik lastige recensies dan niet zo uitstellen, haha.

7. Ik ben een ramp met vooruit schrijven. Ik weet dat ik dat echt zou moeten doen, dat het veel productiever is en zo, maar het lukt me gewoon niet. Ik heb wel altijd heel veel ideeën vooruit gepland, maar het schrijven zelf doe ik meestal gewoon de avond van tevoren. Ja, dit ook.

8. Waar ik ook heel slecht in ben? Mijn blog promoten op social media. Met de Facebookpagina die ik een tijdje geleden aanmaakte, heb ik nog steeds niets gedaan. En mijn Instagramaccount ligt ook ergens dood te bloeden (ook al is dat niet echt voor mijn blog). Maar ooit ga ik daar heel goed in zijn, hoor. Echt.

9. Een groot deel van mijn afgelopen blogposts heb ik grotendeels bedacht op de fiets. Sinds 2 maanden fiets ik ruim een uur per dag en dat is blijkbaar niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je inspiratie. Yay!

10. Ik vind reacties krijgen één van de leukste dingen aan het bloggen, misschien zelfs wel het leukste, maar zelf begin ik een beetje een lurker te worden. Lezen, lezen, niet reageren. Shame on me.

Voor alle bloggers: herken jij deze dingen?


There is no real ending, it’s just the place
where you stop the story – Frank Herbert

17 thoughts on “10 random facts about me – blogger edition

 1. Wat superleuk geschreven en veel is herkenbaar, zo leuk! Maar wauw een mapje met wachtrij aan recensies? Ge-ni-aal, zo leuk <3 En heb je dat echt gedaan al die gerelateerde blogposts erbij zoeken? Wowie! Als deze reactiebalk een respect-knop had dan had ik er tien keer op geklikt. Ik vond deze blogger editie ook onwijs leuk!
  Dagmar onlangs geplaatst…Shoplog – Primark voor hem en voor haarMy Profile

  1. Oh jeetje, echt, haha? Ook een Nederlandse? Ik kon toen alleen maar Engelse vinden, van die “Maybe you’ll also like this”-dingen, maar die vond ik lelijk. Overigens vond ik het niet eens zo heel erg om te doen!

 2. Sommige dingen zijn een beetje herkenbaar, oeps haha! Zoals het niet reageren en niet vooruitschrijven. Al schrijf ik het ene moment juist heel goed vooruit, maar denk ik vervolgens dat ik toch alles klaar heb staan en schrijf ik dus niet verder vooruit. Oh en ik vind het echt niet erg hoor! Hoewel ik er zelf ook verschrikkelijk in ben, vind ik het wel leuk om erover na te denken!
  Marlot onlangs geplaatst…Welke Camera Past Bij Mij? | BlogtipsMy Profile

 3. Social media vind ik ook een moeilijke, voornamelijk omdat ik er de laatste tijd amper nog iets mee doe. En om dan alleen links te posten op Twitter, dat vind ik ook maar niets. FB gaat nog, mijn pagina is er ook voor de links. En meer dan twee foto’s per maand moet je van mij niet verwachten op Instagram. Een tijd geleden was ik verslaafd maar ondertussen ben ik helemaal afgekickt van social media.

 4. Dat lurken is ook eng herkenbaar bij mij de afgelopen tijd… Vooral omdat ik heel veel blogs tegenwoordig ‘tussendoor’ lees, dus dan ga ik er niet meer echt voor zitten en heb/maak ik ook geen verdere tijd voor een uitgebreide reactie. Of ik neem het me wel voor ‘zo meteen’ even te doen en dan laat ik het tabblad open staan, maar sluit ik ’s avonds wel gewoon m’n laptop af zonder nog een reactie achter te laten (omdat ik dan het hele artikel weer opnieuw zou moeten lezen). Best stom eigenlijk :P Wel heel veel respect voor die gerelateerde artikelen, haha!

 5. Hahahaha,… wat een geweldig artikeltje weer meis. Wat grappig trouwens dat je de meeste dingen op de fiets bedenkt, als ik dat doe rij ik met mijn domme hoofd tegen een lantaarnpaal aan (waargebeurd verhaal). En dat plannen haha: dat had ik voorheen ook, alleen zat ik dan misschien in de nacht mijn artikelen te schrijven en daar was vriendlief niet blij mee. Dus dat heb ik toch aan moeten scherpen. X
  Deisy onlangs geplaatst…Waarom schoonmoeders best wel tof kunnen zijn….My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge